„Tekne orucu“ tutan 300 çocuk birlikte iftar yaptı

473 0

Almanya’nın Köln kentinde yaklaşık 300 çocuk tuttukları „tekne orucu“ sonrasında birlikte iftar yaptı. Çocuklar öğle ezanıyla birlikte din görevlisi Mustafa Topatan’ın sofra duası sonrası, menüde bulunan mercimek çorbası, pilav, sosis ve meyve suyu ile oruçlarını açtı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı Köln Bölgesi’nin organize ettiği etkinlikte çocuklara, ramazan ayının barış, kardeşlik ve huzur ayı olduğu yetkililer tarafından anlatıldı.

Bu yıl ikincisi organize edilen „tekne iftarı“ için çocuklara daha fazla oyun alanı hazırlandı.

IGMG Köln Bölgesi Eğitim Başkanı Cengiz Dönmez, düzenledikleri etkinlikle çocuklara ramazan ayı ve orucun faziletini anlatmayı amaçladıklarını basına yaptığı açıklamada söyledi.

Dönmez, „Yurtdışında yaşıyor olsakta çocuklarımızın kendi öz kimliklerini, dinlerini ve kültürlerini gelecekte de Almanya’da yaşatmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Oruç ibadetinin sadece aç kalmaktan ibaret olmadığını, ramazan ayının bütünüyle barış, kardeşlik ve huzur ayı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.“ dedi.

Yetkililer „tekne orucu“ etkinliğini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını, etkinliğe ilginin geçen yıla oranla daha fazla olduğunu ifade etti.

Related Post

DİTİB’de Kurban Bayramı coşkusu

Posted by - 20. Juli 2021 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak bayram namazı yoğun katılımla kılındı.…

Leave a comment