Keup Caddesinde sokakta iftar

444 0

13 yıl önce terör örgütü NSU tarafından bombalanan Keup Caddesinde yaklaşık bin 500 kişi birlikte iftar yaptı.

Almanya’nın Köln kentinde Türk Caddesi olarak da bilinen Keup Caddesinde düzenlenen sokak iftarında, Türkler ve Almanlar birlikte iftar yaptı.  İftar nedeni ile cadde bir süre trafiğe kapatıldı.

9 Haziran 2004 tarihinde ırkçı  Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü, Keup Caddesine koyduğu bomba nedeni ile aralarında ağır yaralılarında olduğu 22 kişi yaralanmıştı. Bombalamanın yıl dönümündeki iftarda, hep bir ağızdan dualar edilerek terörün her türlüsü lanetlendi.

480 metreye uzunluğunda kurulan masalarda, Türk, Alman ve diğer milletlerden ve çeşitli dinlerden yaklaşık bin 500 kişi aynı anda iftar yemeğine katıldı.

Keup Caddesi Esnafı Birliği Başkanı Meral Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada „Bugün 9 Haziran caddemizin bombalanmasının 13. yılı. Gerçek zanlılar ortaya çıkana kadar, terör ve şiddetin bizleri çok üzdüğü 7 yıl geçirdik. Zanlılar ortaya çıktığından bu yana hep birliği ve beraberliği sembolize eden programlar hazırlamaya çalışıyoruz. Bu etkinliklerden biri ‚Birlikte‘ etkinliğimiz, diğeri ise kurduğumuz bu iftar sofraları oldu. Bununla beraber şiddet ve terörün sadece ırkçı olanını değil, her tür terörü lanetliyoruz.

İftarda verilen yemek ve içecekler tamamen Keup caddesi esnafının bağışlarıyla gerçekleşti. Hazırladığımız menü çok büyük değil ancak çok sıcak bir ortam. İnanan, inanmayan, bizden olan, olmayan hiç farketmez hep beraber bir arada iftar sofrası kurduk.“ şeklinde konuştu.

Related Post

Kafasız Kız

Posted by - 26. März 2019 0
Maya ve iki yaşındaki ablası Charlie, Cadılar Bayramı çerçevesinde

Leave a comment