Viernheim’de cami derneklerinden evi yanan ailelere yardım eli

253 0

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim kasabasında çıkan yangında mağdur ailelere cami dernekleri yardım elini uzattı.
Viernheim’de geçtiğimiz ay 4 evin zarar gördüğü 12’si çocuk 25 kişinin etkilendiği yangında yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına cami dernekleri yardım kampanyası başlattı.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii’nin öncülüğüne başlatılan kampanyaya Viernheim Belediyesi bünyesinde Lernmobil Derneği ile İGMG Sultan Ahmet Camii Derneği destek verdi.
Evi ve eşyaları yanan ailelere yardım amacıyla camilerde ve Viernheim’de başlatılan kampanyada toplanan 2 bin 600 Euro’luk yardım çekini DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkan Vekili Ahmet Doğan, Sosyal Yardım Ofisi Müdürü Rudolf Haas’a teslim etti.
Şehire olan bağlılık teşekkür eden Haas, bu durumlarda insanlığın yardımlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Camilerinin daha önce de olduğu gibi şimdi de yardımda bulunduklarından çok etkindiğini ifade eden Haas, şehirlerinin bir parçası olduklarından dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Viernheim DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkan Vekili Ahmet Doğan, “Viernheim faaliyet gösteren camiler olarak Almanya’da ve dünyanın her bir köşesinde bu ve benzeri afetlerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan teşkilatız” dedi.
Kasabada birlikteliği dikkat çeken Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl ki yıllar önce Haiti’de deprem, Dresden’de ve Pakistan’da sel felaketi olduğunda biz oradaydık, oraya da yardım topladık, şimdi de yaşadığımız şehir Viernheim’de tek bir yürek olduk. Irkı ve dini ne olursa olsun ihtiyaç duyulan her yerde olmaya, her yere koşmaya çalışan bir teşkilatız. Ne zaman ki Almanya olduğu takdirde, biz Almanya’nın bir parçasıyız ve her zaman varız.”
Viernheim’de toplanan bağışın bir topluluk ve bir birliktelik işareti olduğuna vurgu yapan Lernmobil Derneği Genel Müdürü Dr. Gerd Baltes, “Uyum şu anda günlük yaşamda çok önemlidir. Dayanışma Müslüman topluluklar için de çok önemlidir” dedi.
DİTİB camisinin teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baltes, “Biz de burada varız diyerek camiler katılımda bulundular ve organizasyona katıldılar. Sürekli birlikte çalışıyoruz, her zaman istişarede bulunduğumuzda, yapabileceğimiz birşeyler var mı diye bize sorarlar. Cami derneklerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Viernheim Belediye Matias Baas ile istişarede bulunduğunu ifade eden Baltes, başkan Baas’ın memnuniyetini, cami derneklerinin devamlı yanlarında olduğunu, DİTİB ve İGMG teşkilatına teşekkür eden mesajını iletti.
Çek takdiminde; DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Recep Güzel, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salıkutluk, Kadınlar Kolu Başkanı Kaya Öztaş kolları, İGMG Sultan Ahmet Camii Başkan Yardımcısı Gürbüz Solak hasır bulundu.
Ercüment Aydın

Related Post