Kadınlara Cenaze Hizmetleri Semineri

467 0

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Wittlich şehrinde faaliyet gösteren DİTİB Eyüp Sultan Camii’nde “Cenaze Hizmetleri Semineri” düzenlendi.

Wittlich ve çevre dernek kadın temsilcilerinin iştirakleriyle gerçekleşen seminere; DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Rheinland-Pfalz Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız, eyalet kadın kollarından Sultane Yurtsever, Wittlich DİTİB Eyüp Sultan Camii din görevlisi Mesut Sancaktar, dernek başkanı Sabahattin Topal ve kadınlar kolu başkanı Semiye Bozkurt katıldı.

Konz DİTİB Hacı Bayram Camii başkan yardımcısı Türkan Yurtsever sunumu ile gerçekleşen programda, Wittlich derneği bayan din görevlisi Hacer Sancaktar, DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Cenaze Fonu görevlisi Salim Dikici ve çevre hastanede başhemşire olarak görev yapan Ferdane Aydın cenaze hizmetleri hakkında bilgi verdi. Seminerde “İslam’a göre hayat ve ölüm, temizlik anlayışımız, ölmek üzere olan kişiye karşı sorumluluklarımız, tıbbi açıdan ölüm, Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Cenaze Fonu’nun kayıt ve nakil hizmetleri” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Pratik uygulamanın önemli bir yer tuttuğu seminerde, katılımcılar bir maket üzerinde uygulamalı olarak yıkama, kefenleme, cenaze namazı ve duaları konusunda eğitim aldılar.

Semineri yoğun bir ilgi ve dikkatle takip eden ve aktif katılan bayanlar, bu tür eğitimlere duydukları ihtiyacı ve aldıkları eğitimin kendilerine önemli katkı sunduğunu belirttiler.

Wittlich kadınlar kolunun ev sahipliğinde gerçekleşen seminer, katılımcılara belge verilmesiyle sona erdi.

Ercüment Aydın / Wittlich

Related Post