Almanya’da Müslüman ve Hristiyanlardan teröre karşı dayanışma

660 0

İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı Brühl Camisi, Yeni Zelanda ve Sri Lanka’da gerçekleşen terör saldırılarını protesto etmek amacıyla Hıristiyan cemaatlerini ziyaret ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Brühl İslam Toplumu temsilcileri, Brühl’deki Hristiyan cemaatlerini ziyaret ederek, üzüntülerini ifade etmek ve acılarını paylaşmak için Brühl Aziz Margaret Kilisesi önüne bir buket çiçek bırakıp, Sri Lanka’daki özenle seçilen Paskalya pazarı saldırısının kurbanları için taziyelerini iletti.

Brühl Camisi’nden Hasan Güngör, “Saldırılardan amacın bilinçli olarak dinler ve dindarlar arasında duvarlar örmektir. Ancak; özellikle nefretin yayıldığı ve terörün arttığı böyle zamanlarda, Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak bir arada durmalı, çok kültürlü toplumumuzda barış içinde birlikte yaşamak için mücadele etmeliyiz.” dedi.

Öte yandan Brühl’deki Hristiyanlar ve Müslümanlar ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Nefretin olduğu yerde şiddet; hoşgörünün olduğu yerde ise barış yeşerir. Yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Brühl’deki Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki panel toplantıları, karşılıklı saygı ve uyumun sonucudur. Birbirimize daha da yakın duracağız, barış ve huzurumuzu tehdit eden şiddete karşı birlikte mücadele edeceğiz.”

Hristiyan kilisesi temsilcileri de Müslümanlara göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Related Post