Yavuz Sultan Selim Camii’ne ikinci kez bomba ihbarı

508 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii’ne ikinci kez bomba ihbarı yapıldı.

Almanya’nın Mannheim şehrinde DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii’ne 22 Temmuz tarihinde de benzer mail ile bomba ihbarı yapılmış, ancak ihbar asılsız çıkmıştı.

Bugün sabah saat 09.30’da caminin elektronik posta adresine gönderilen emaille bomba ihbarı yapıldı. Cami derneğinin durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldı. 40 kişilik özel ekip ve eğitimli köpeklerle camiyi boşaltarak binada bomba araması başlattı ve camiye tüm girişler kapatıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii Dernek Başkanı İsmail Hakkı Çakır, daha önce gönderilen emailin aynısı olduğunu ve emaili görür görmez hemen polisi aradıklarını söyledi. Polis’in çok duyarlı davrandığını, gerekli emniyet tedbirleri aldığını ve aramaya başladığını belirten Çakır, ikindi namazına kadar camiye girilemiyeceğini ifade etti.

Related Post

Her 5 kişiden biri yoksul

Posted by - 19. Februar 2018 0
Almanya’da, geçtiğimiz sene ülke nüfusunun yüzde 19,7’si yani 16 milyon kişi, yoksullukla karşı karşıya kaldı. Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre,…

KÖLN’DE MÜSİAD İFTARI

Posted by - 26. Mai 2019 0
Müsiad  Kuzey Ren Vestfalya (NRV) bölge başkanlığı Köln OPTİMUM  düğün salonunda  Kurumsal iftar yemeği verdi. Yemeğe MÜSİAD NRV Bölge Başkanı…