DİTİB Selimiye Camii gençleri geziyle ödüllendirildi

598 0

Essen / Hamm – Hövel DİTİB Selimiye Camii’nde Kur’an eğitimi gören öğrenciler tatil dönemini fırsat bilip geziyle ödüllendirdi.

DİTİB Selimiye Camii’nde hafta sonu dini bilgiler kurslarına katılan 69 öğrenci din görevlileri Serkan Öztürk, Alaattin Şenel ve Semanur Cansız refakatinde Bergkamen şehrindeki eğlence parkını gezdi.

Cami Derneği Aile Birliği Başkanı Mehmet Asan, “İki haftalık Paskalya tatili döneminde akranları dışarıda gezerken bu çocuk ve gençler yoğun tempoda Kur’an okumayı ve dinimizi öğrenmeye çalıştı. Onları gezi ile motive etmeye çalıştık” dedi.

Din görevlisi Serkan Öztürk ise, “Günümüzde çocuklar bilgisayar oyunlarının esiri oldular. Biz çocuklarımızı bir nebze olsun bu oyunlardan uzak tutmak için camilerimizi çocuklarımızın yuvası haline getirdik. Öğrencilerin çok yoğun bir eğitim döneminin ardından geziyi hak ettiler. Camii yönetimi olarak aile birliği ve cemaatimizden bu konuda büyük destek alıyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gezi etkinliği ile keyifli bir gün geçirdiklerini belirten öğrenciler, memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Ercüment Aydın / Hamm

Related Post

Irkçı Parti AfD yükselişte

Posted by - 11. November 2019 0
Irkçı parti AfD yükselişini sürdürüyor. Son yıllarda aşırı sağcı ve ırkçı söylemleriyle bilinen AfD Partisi oy oranlarını arttırmaya devam ediyor.…