Erdal Osmançelebioğlu: Meslek eğitimine daha çok önem verilmeli

622 0

Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen “Kültürlerarası Ekonomi Günü“ toplantısında konuşan Kültürlerarası İşveren ve Akademisyenler (İKUA e.V) Derneği Başkanı Dr. Erdal Osmançelebioğlu, meslek eğitimine daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İKUA e.V Derneği‘nin organizesiyle gerçekleşen ekonomi gününe Kuzey Ren Vesfalya (KRV) Çalışma Bakanı Karl Josef Laumann, İHK Essen Başkanı Jutta Kruft-Lohrengel, Türkiye Araştırmaları Merkezi (TAM) Uyum Projeleri Sorumlusu Yunus Ulusoy, KAUSE Proje Koordinatörü Cem Şentürk, FIF e.V Başkanı Nilgün Şahin, TG NRW Başkanı Mustafa Okur, Petek e.V yöneticileri ve çok sayıda işveren katıldı. Toplantının sunumunu ise Kabarist Şenay Duzcu yaptı.

Meslek eğitimine daha çok önem verilmeli

İKUA e.V Başkanı Dr. Erdal Osmançelebioğlu yaptığı açılış konuşmasında, ‘‘Bölgemizdeki ekonominin can damarlarından biride göçmenlerin oluşturduğu iş hacmidir. Biz İKUA e.V olarak bu potanisyeli ortaya çıkartmak ve kamuoyuna anlatmak için Ekonomi günleri tertip ediyoruz. Bu toplantılarda göçmen iş hacmi konuşuluyor ve geleceğe yönelik planlar yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda meslek eğitiminin daha çok olması ve işyerlerinin yeni meslek eğitim alanları açmalarını tavsiye ediyoruz‘‘ dedi.

Geleceğin temel taşlarını örmeye devam etmeliyiz

Etkinlikte bir konuşma yapan IHK Essen Başkanı Jutta Kruft-Lohrengel, ‘‘Çalışmak için bölgemize gelen göçmenler ve yatırımcılar bölge ekonomisine renk katmaktalar. Bizler bu potansiyeli daha iyi değerlendirip birlikte güzel bir geleceğin temel taşlarını örmeye devam etmeliyiz.‘‘ şeklinde konuştu.

Aşırı sağ ekonomimize zarar veriyor

Kuzey Ren Vesfalya (KRV) Çalışma Bakanı Karl Josef Laumann, Almanya’nın farklı kültürlerden insanların yaşadığı bir ülke olduğunu belirterek, “Almanya’nın sınırlarını kapatmak kimsenin çıkarına olmaz. Aşırı sağın yükselmesi hem ekonomik açıdan doğru değil hem de insani açıdan. Aşırı sağın yükseler ülke barışına ve ekonomimize zarar vermesine müsade etmemeliyiz‘‘ dedi.

‘Hoş geldin’ kültürüne ihtiyacımız var diyen Lauman, ‘‘Almanya’nın Kuzey Ren Ülkede her sektörde kalifiye eleman açığı bulunuyor. Refah düzeyinin korunması için ‘Hoş geldin’ kültürüne ihtiyacımız var. Bünyemizde daha çok göçmene istihtam sağlamalıyız hatta bunun şirketlere ve kamu kuruluşlarına da yansıması gerektiğini belirtmek istiyorum. Biz buna örnek olarak, kendi bakanlığımızda göçmen kökenli çalışan sayısının son yıllarda kayda değer oranda arttırdık.‘‘ diye konuştu.

Related Post

Almanya’da umre heyecanı başlıyor

Posted by - 11. April 2019 0
ADiyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Paskalya tatili dolayısıyla düzenlenen 2019 Yılı Umre Organizasyonu’nda görev yapacak kafile başkanı ve…

Almanya’da Türkçenin 50. Yılı

Posted by - 9. Dezember 2019 0
Köln Yunus Emre Enstitüsünde Öğretmenler Günü münasebetiyle 24 Kasımda “Almanya’da Türkçenin 50. Yılı”  konulu bir panel düzenlendi. Köln Başkonsolosluğu ve…

Almanya’da Türkçe korona uygulaması

Posted by - 30. Juli 2020 0
Almanya’da hükümet tarafından yeni tip koronavirüs (covid-19) enfeksiyon zincirinin takip edilmesi için geliştirilen cep telefonu uygulamasının Türkçe versiyonu bugün kullanıma…