Almanya Türkiye’yi riskli ülkeler listesine aldı

425 0

Almanya Türkiye’nin de içinde bulunduğu 130 ülkeyi gidilmesi riskli ülkeler listesine aldı.

Almanya’nın salgın hastalıklar konusundaki yetkili kurumu Robert Koch Estitüsü tarafından hazırlanan listeye dahil edilen Türkiye koronavirüs risk bölgesi sayıldı.

14 gün ev karantinası

Koronavirüs risk bölgesi olan ülkelerden dönenler, uluslararası seyahat uyarısı nedeni ile 14 gün ev karantinasında kalması gerekiyor. Bu durumun tatil için Türkiye’ye gitmek isteyenler açısından caydırıcı olabileceği hesaplanıyor.

Koronavirüs salgını sebebi ile zor durumda kaldıklarını ifade eden seyahat acentesi sahibi Fatma Barış , bu kararın sektörü daha fazla sıkıntıya sokacağını söyledi. Barış, “130 ülkenin içerisine Türkiye’nin de alınmasını ben tamamen politik olduğunu düşünüyorum. Avrupa devletlerini Yunanistan, İspanya ve İtaya gibi devletleri desteklemek için. Diğer ülkeler Türkiye’nin aldığı önlemleri almış olsalardı ölü sayısı daha az olurdu. Tamamen politik görüş olduğunu düşünüyorum ” dedi. Türk vatandaşlarının uçuşları sayasinde zararlarını hafifletmeyi düşündüklerini ifade eden Barış, Almanya’nın seyahat uyarısını kaldırmasını istedi.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörün seyahat sektörü olduğunu belirten seyahat bürosu sahibi Bünyamin Köksoy, diğer iş alanlarında şartlarda iyileşmenin olduğunu fakat seyahat sektöründe sıkıntıların devam ettiğini ifade etti. Türkiye’nin risk bölgesi olan 130 ülke arasına alınmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Köksoy, “Sektör olarak biz bunu bu şekilde beklemiyorduk. En kısa zamanda son bulmasını istiyoruz. İtalya gibi, İspanya gibi, İngiltere gibi ülkelerin buna maruz kalmaması bizi üzdü“ dedi. Köksoy, “Bunanla ilgili çalışmalarımız var imza kampanyaları yapıyoruz. Bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Zaten zor durumda olan sektörü iyice sekteye uğratmış olur. Bu da ülkemiz açısından ve turizm açısından ciddi bir sıkıntı olur. Bunların olmaması için elimizden gelen her türlü çalışmaları destekliyoruz“ şeklinde konuştu.

Tatile gitmek için seyahat bürosuna gelen Vanessa, geçen yıl Türkiye’ye gittiğini bu yılda gitmek istediğini fakat alınan önlemler dolayısıyla vazgeçtiğini belirtti.

Mehmet Gürbüz ise 14 günlük ev karantinası önlemi ve biletlerin pahalılığından dolayı bu yıl Türkiye’ye gitmeyi düşünmediğini ifade etti.

Ülkeler salgın riskine göre sınıflandırılıyor

Risk grubuna giren ülkeler vaka sayısındaki artışa göre sınıflandırılıyor. 100 bin kişide 50’den fazla yeni vakanın ortaya çıkması durumunda veya sınırlı sayıda test kapasitesinin olması, salgınla mücadele doğrultusunda yeterli derecede önlemin alınmaması durumlarında o ülke riskli bölge ilan ediliyor.

 

Almanya Türkiye’nin de içinde bulunduğu 130 ülkeyi gidilmesi riskli ülkeler listesine aldı.

Related Post

Bıçak tehti ile gasp

Posted by - 26. Juni 2018 0
Almanya’nın Köln kentinde 34 yaşında ismi açıklanmayan kişi, bıçak ile tehtit edilip soyuldu. Üç kişi tarafından gerçekleştirilen sougun Pazartesi öğleden…

Snapchat uçtu

Posted by - 4. März 2017 0
Mobil mesajlaşma uygulaması Snapchat’i oluşturan Snap adlı şirketin ilk halka arzı (IPO) New York borsasında gerçekleşti. Hisse başına 17 dolardan…