YTB Yola Çıkan Türk Vatandaşlarını Sırbistan’da Karşılıyor

340 0

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek için memleket yoluna çıkan Türk vatandaşlarını Sırbistan sınır kapılarında karşılıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kara yolu ile Türkiye’ye doğru yola çıkan yurt dışındaki Türk vatandaşlarını sınır kapılarında karşılayarak sorunlarına çözümler üretiyor ve danışmanlık hizmeti veriyor.

YTB ile Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları iş birliğinde geçen yıl başlatılan sınır ötesi karşılama faaliyetleri bu yıl da devam ediyor.

Uygulama kapsamında, Türk polisi ve Türkçe-Sırpça bilen YTB personeli, Sırbistan’ın Bartovci, Horgos ve Gradina sınır kapılarında vatandaşlara yardımcı olmak için bekliyor.

YTB görevlileri ve Türk polisi, memleket yolundaki vatandaşların gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra seyahat güvenliği için çeşitli uyarı ve hatırlatmalarda da bulunuyor. Ayrıca, oluşturulan „+90 530 257 25 99“ nolu canlı WhatsApp hattı ile de vatandaşların soruları 7 gün 24 saat cevaplanıyor.

Related Post