Köln DİTİB Merkez Camii‘nde karne sevinci

409 0

KKöln DİTİB Merkez Camii’nde 2018-2019 eğitim yılının sona ermesi ve okulların yaz tatiline girmesi münasebetiyle karne merasimi düzenlendi. Merasimde çocuklara karneleri dağıtarak öğrencilerin sevinçlerine ortak olundu.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde 20 derslikte 12 öğreticiyle verilen hafta sonu eğitimi gören 7-18 yaş gurupları arasında 400 kız ve erkek öğrenciye yönelik düzenlenen merasime; DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, DİTİB Kurucu Üyesi Nihat Özkan’ın yanı sıra veliler yoğun ilgi gösterdi.

Bir yıl boyunca özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteren öğrenciler, karneleriyle birlikte teşekkür, takdir ve onur belgelerine kavuştuğu merasim, Kur‘an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi ve kurs yöneticisi Naci Şengün yaptığı selamlama ve teşekkür konuşmasında, “Sizler ve biz eğitimciler, eğitimin vazgeçilmez unsurları olarak daima dayanışma ve işbirliği içerisinde olmamız gerekir” dedi. Eğitimin önemine vurgu yapan Şengün şöyle devam etti: “Çocuklar, veli ve öğretmenlerin sözlerinden ziyade, ayak izlerini takip ederler. Yaptıklarımızı ve yapmayıp ihmal ettiklerimizi taklit ederler. O sebeple kayıt imkanı bulmuş öğrencilerin derslere devamı konusunda hassas olmak, destek vermek ve takip etmek gerekir.” Şengün, “Hedefimiz, yaşadığımız toplumda Allah’ın razı olduğu ahlaklı ve insanlığa faydalı, İslamı ve Müslümanlığı güzel temsil eden nesiller yetişmesine katkı sağlamaktır. Bunu da, Peygamber Efendimizin temiz yaşamı ve ahlakını örnek alarak yapacağız.” ifadelerini kullandı.

DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek de, bugün eğitim imkan ve şartlarının geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde gelişme gösterdiğini ancak, hedeflerin yükseltilmesinin önemine vurgu yaptı. Tatil, âtıl bir zaman dilimi olmadığını ifade eden Dilek, “Büyüklerin ziyaret edilip, dualarının alınması gereken bir fırsattır. Hayata hazırlanmak için bir takım tecrübeler edindiğiniz, ailenizle daha fazla vakit geçirme imkanı bulabildiğiniz nitelikli zaman dilimleridir. Kitap okuyarak ve doğayı keşfederek geçireceğiniz yaz tatilinizin gönlünüzce geçmesini diliyorum” dedi.

Sevmenin ve sevilmenin en güzel aracının çocuk olduğuna değinen Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey de, “Çocuklarımız bize  emanettir. Onların maddi ihtiyaçlarını eksiksiz olarak nasıl karşılıyorsak, manevî ihtiyaçları olan sahih din bilgisini de doğru kişilerce, doğru kurum ve doğru zamanda vermek durumundayız. Geleceğimiz ve gözaydınlığı çocuklarımıza yapacağımız her türlü eğitim desteği, dünya ve ahiretimiz için  yapacağımız en doğru yatırımdır.“ diyerek sözlerini tamamladı.

Tiyatro gösterisi ve öğrencilerin hazırlamış olduğuna ilahi ve şiir sunumlarıyla devam eden merasimin sonunda karne, teşekkür, takdir ve onur belgelerinin takdim edildi. Her bir öğrenci ve veliye sosyal ve kültürel ağırlıklı 80 maddelik “Tatil Rehberi” etkinliği dağıtıldı.

Hafızalarda unutulmaz yer alan karne merasimi, Eylül ayında başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temenni ve duası ile sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

İftar sofrasını paylaşıyoruz

Posted by - 2. Juni 2018 0
İslâm Kültür Merkezleri Birliğinin Villa Hahnunburg’ta düzenlediği iftara Başbakan Yardımcısı Dr. Joachim Stamp, Türkiye Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Köln…