DİTİB’de Regaib Kandili idrak edildi

308 0

Üç ayların habercisi olan ‘Regaib Kandili’ büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Regaib Kandili vesilesiyle, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından, Almanya’nın güzel ibadethanelerinin başında yer alan Köln DİTİB Camii’nde bir program düzenlendi.

Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği kutsal gecede, günün mana ve önemi hakkında bir konuşma yapan DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Emre Şimşek; “Allah’ü Teâla’nın kullarına lütfunun çokluğu, kereminin bolluğu ve pek çok günahkârı bağışlaması sebebiyle bu geceye “Regaib Gecesi“ adı verilmiştir. Bu gecede bizler mü’minler olarak, insanlığın barış, huzur, kardeşlik ve mutluluğu için Rabbimize niyazda bulunalım. Aile bireylerimizle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet edelim. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yapalım. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyalım. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua edelim. Hastaları, yaşlıları, yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirelim. Günahlarımızın affı için istiğfar edelim. Kazaya kalmış namazlarımızı kılalım. Kur’an-ı Kerim okuyalım. Üç ayların ve Ragaib Kandili’nin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasına Cenab-ı Allah‘ tan niyaz ediyorum„ dedi.

Köln DİTİB Merkez Camii Cami Din Görevlileri Emre Şimşek ve Seyfettin Erkan okudukları Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerin ardından eller semaya açılarak, hep birlikte dua edildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post