Almanya’da kadın ve çocuklara karşı şiddet arttı

336 0

Almanya’da yapılan bir anketin sonuçlarına göre çok sayıda kadın ve çocuk koronavirüs salgını döneminde aile içi şiddete maruz kaldı.

3 bin 800 kadına sorulan sorular sonucunda oluşan anketi Münih Teknik Üniversitesi (TUM) ve RWI-Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü ortaklaşa gerçekleştirdi. Prof. Janina Steinert ve Dr. Cara Ebert’in yönetiminde gerçekleşen ankete katılan kadınların yüzde 3’ü koronavirüs salgını döneminde ilk kez eşinden dayak yediğini ve şiddet gördüğünü bildirdi. 18 ile 65 yaşları arasında gerçekleştirilen ankette katılanların yüzde 3,6’sı partneri tarafından tecavüze uğradığını, yüzde 3,8 ise partneri tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Nisan ve Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen anketle ortaya çıkan bir diğer veri ise çocukların yüzde 6,5’inin bu dönemde şiddet gördüğü.

Koronavirüs bulaşan ailelerde yaşanan şiddet olaylarında ise artış görüldü. Evde karantina altında olan bu ailelerde kadınların yüzde 7,5’i çocukların ise yüzde 10,5’i şiddete maruz kaldı.

Maddi olarak imkanları sınırlı olan ailelerde fiziksel şiddet vakalarının artış gösterdiği, kadınların yüzde 8,4’ünün çocuklarında yüzde 9,8’inin fiziksel şiddete maruz kaldığı açıklandı.

Partnerlerin birisinin korku veya depresyon hastası olması aile içi şiddetin artmasındaki en büyük faktörler arasında, bu ailelerde kadınların yüzde 9,7’si çocukların ise yüzde 14,3 fiziksel şiddet yaşadığını bildirdi.

Uzmanlar koronavirüs salgını vesilesiyle tekrar kapsamlı önlemler alınması durumunda, çocuklar için acil bakım yardımı yapılmasını öneriyor. Çeşitli psikolojik hastalıkları olan ailelere çevrimiçi hizmetlerin sunulması gerektiği ayrıca kadın sığınma evlerinin ve yardım sunan diğer kurumların desteklenmesi gerektiği anketi düzenleyen uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Related Post

Almanlardan çifte standart

Posted by - 27. Mai 2018 0
“Oylar HDP’ye” başlığı altında Almanya’nın Köln kentinde bir ara gelen HDP’liler yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla seçim mitingi yaptı. Mitinge…