‚Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası‘ nedeniyle panel düzenlendi

329 0

Almanya’da “Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası“ etkinlikleri çerçevesinde Duisburg Kültür Kilisesi’nde anma programı düzenlendi.

11 yıl önce Dresden mahkeme salonunda yabancı düşmanı bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürülen Merve al-Sharbini’nin ardından Almanya genelinde 24 Haziran ile 1 Temmuz arasındaki hafta, “Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası” olarak idrak ediyor.

Hafta münasebetiyle, Kuzey Ren Vesfalya (KRV) DİTİB Eyalet Birliği ve Alman İltişim ve Topluluk Organizasyon Enstitüsü (DICO) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte; Merve al-Sharbini, Hanau ırkçı terör saldırısında yaşamını yitirenler ve NSU terör örgütü tarafından öldürülenler anıldı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen panelde, ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile özgeçmişleri sergilenirken, 2019 ve 2020 yıllarında camilere yönelik saldırıları yansıtan fotoğraf sergisi düzenlendi.


Etkinlik açılış konuşması ve ardından yapılan saygı duruşuyla başladı. DİTİB Eyalet Birliği Müdüresi Hülya Ceylan, DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, DICO Müdürü Tobias Meier, Münster bölgesi din görevlisi Mervet Mert, DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ, Essen Piskoposluk Bölgesi’nden Dr. Schneider Stengel, Protestan Kilisesi Konseyi’nden Rafael Nikodemus paneline katılarak birer konuşma yaptı.

Panelde; toplum ve dini cemaatler olarak ırkçılığa özellikle Müslüman yönelik saldırılara karşı alınabilecek önlemler konuşulup, son dönemlerde artan ırkçılığın nedenleri işlendi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verdiği etkinlikte, ırkçılığa karşı toplum olarak birlikte karşı konulması gerektiğinin altı çizilerek, siyasilerin ve kurumların ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmesinin önemine vurgu yapıldı.

Ercüment Aydın / Duisburg

Related Post