Virüs mutasyonunun aşıya etkisi yok

307 0

Alman Sağlık Bakanı Spahn: Virüs mutasyonunun aşıya etkisi yok.

Alman Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn bugün basına yaptığı açıklamada, İngiltere’de keşfedilen ve çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan mutasyon geçirmiş yeni koronavirüs türünün aşı üzerinde bir etkisinin olmadığını söyledi.

Virüs mutasyonunun kendisini çok endişelendirdiğini dile getiren Spahn, “Varsayım doğruysa, bu mutasyona uğramış virüs önemli ölçüde daha bulaşıcı, yüzde 70’e kadar, o zaman tabii ki çok daha hızlı yayılıyor“ dedi.

Temelde virüslerin mutasyona uğramasının normal olduğunu vurgulayan Spahn, “Bugünkü bilgilere göre, Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) ve Avrupalı ​​yetkililere danıştıktan sonra, bu mutasyonun aşı işlemi üzerinde hiçbir etkisi yoktur” şeklinde konuştu. Bunun çok iyi bir haber olduğunu dile getiren Spahn, “Bu, mutasyona uğramış türe karşı aşının da işe yaradığı anlamına gelir” dedi.

İngiltere’den uçuşlar askıya alındı

Bu mutasyonun Almanya ve kıta Avrupa’sına ulaşmasını önlemek için hükümet, gece yarısından itibaren İngiltere ve Güney Afrika ile hava trafiğini durdurmayı planlıyor.  AB yönetmeliğinin bu duruma yasal dayanak sağladığını dile getiren Spahn ”Bu nedenle uçuşlar gece yarısından 31 Aralık’a kadar durdurulabilir.  Ocak ayından sonraki dönem için kabinenin buna karşılık gelen bir düzenlemeyi görüşmesi gerekiyor” diye konuştu.

Related Post

DİTİB’de Mevlid Kandili coşkusu

Posted by - 8. November 2019 0
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Diyanet…

Google ve yapay zeka

Posted by - 26. Juni 2018 0
Google mail hizmeti olan Gmail için güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Android için sunulan yapay zeka destekli bildirim seçeneği…