Almanya’da George Floyd protestoları devam ediyor

300 0

Almanya’nın Köln kentinde  ABD’nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteriye katılan yaklaşık 5 bin kişi polis şiddetini ve ırkçılığı protesto etti. Siyah giyisiler giyinen göstericiler “Siyahilerin hayatı önemlidir”, “Nefes alamıyoruz”, “Adalet olmadan barış olmaz”, “George Floyd için adalet” yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı.

Neumarkt Meydanında yapılan gösteride protestocular polisin George Floyd’un ensesine diziyle bastırıp nefessiz bıraktığı 8 dakika 46 saniye boyunca dizlerinin üstünde saygı duruşunda bulundu.

Yapılan konuşmalarda ırkçılığın Almanya’da da var olduğu ve mücadele edilmesi gerektiğine değinildi. Irkçılığa karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten konuşmacılar, Almanya’da Halle ve Hanau kentinde yaşanılan ırkçı saldırılara dikkat çekti.

Polis ara ara sosyal mesafenin korunması ve maske takılması için anonslar yaptı.

Dün gerçekleştirilen gösteriye ise 10 bin kişinin üzerinde protestocu katılmıştı.

Related Post

Kanserden kurtulanların ülkesi

Posted by - 2. Februar 2018 0
Kanserden kurtulmanız hangi ülkede yaşadığınız ile bağlantılı desek inanırmısınız? Bu teoriye inanmanız için birçok veri mevcut. Tıp alanında önde gelen…

Süpermen soyup kaçtı

Posted by - 3. Juli 2018 0
Almanya’nın Köln kentinde Süpermen kıyafeti giymiş iki kişi 44 yaşındaki bir kişiyi soydu. Lokomotif sürücüsü olan ve darp edilen mağdur…