Worms’da “Eğitim ve Kültür Festivali” farklı etkinliklerle gerçekleştirildi

272 0

Rheinland-Pfalz eyaleti Worms şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Veysel Karanî Camii, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrenciler için birbirinden renkli program ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı muhteşem bir festival düzenledi.

“Eğitim-Öğretim Tatili ve Kültür Festivali” adı altında bu yıl 7’incisi düzenlenen festival birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Cami avlusuna kurulan festival alanında çocuklar için oyun parkları ve renkli dekorasyonlarla süslenmiş yemek stantları da büyük ilgi çekti.

Yoğun ilginin yaşandığı festival Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Amaç; kaynaşmayı sağlamak

Festivalin açılış konuşmasını yapan Worms DİTİB Veysel Karanî Camii dernek başkanı Suat Çekiç, öğrenciler ve veliler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi ve katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Camiler hayatın merkezidir

Ahlak ve maneviyatın önemine vurgu yapan din görevlisi Enver Erdal ise, “Günümüzde sanal alemin ahlak ve maneviyat ilkelerimizi etkilediğini, neslimizi bu bilinmezlik içinde kaybolmalarını önlemek için çalışmalar yapmalıyız. Bu manada camiler insanın inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk ve sorumluluk bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden sanata, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin ruh köklerinin birleştiği mekânlardır” dedi.

Konuşmaların ardından Kur’an kursu öğrencileri, okudukları ilahi, şiir, hadis ve naatlarla katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Festivalde yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük beğeni ile izlendi.

Festival boyunca çocuklara yönelik yüz boyama, oyun parkurlarının yanı sıra Türk mutfağının zengin yemek çeşitleri de cami yararına satışa sunuldu.

Ayrıca hafta sonu Worms DİTİB Veysel Karanî Camii Kur’an kursuna devam eden öğrenciler için karne merasimi düzenlendi. Festivalde öğrencilere karneleri dağıtılırken, sevinçlerine ortak olundu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel gösteriler, büyük beğeni toplarken, veliler de coşku dolu anlar yaşadı.

Festival, hediye ve belge takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Abhazya Bitcoin madencilerini kovdu

Posted by - 2. März 2021 0
Abhazya’da elektrik ucuz olduğu için Bitcoin madencileri için bir cennet haline geliyordu. Ancak üretilen yüksek elektirik yükü altında hatlar çöktüğü…