Almanya’da George Floyd protestosu

539 0

Almanya’nın bir çok kentinde ABD’nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için gösteriler düzenlendi. Binlerce gösterici ırkçılık ve polis şiddetine karşı sokaklara çıktı.

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Göstericiler “Nefes alamıyoruz”, “George Floyd için adalet”, “Suç ortağı olma”, “Irkçılık öldürür” yazılı pankartların yanı sıra George Floyd’un fotoğraflarını taşıdı. Deutz limanı önünde yapılan gösteride konuşmacılar başta ABD olmak üzere Avrupa’da artan ırkçılığa tepki gösterdi. Almanya’da son zamanlarda gerçekleşen ırkçı saldırılar sonucu öldürülen insanların olmasına atıfta bulunarak ırkçılığın Almanya’da da can aldığına değinen konuşmacılar, ırkçılığa karşı daha etkili mücadele yapılması çağrısında bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydan da, göstericilerin büyük bir kısmı sosyal mesafe kuralına uyduğu ve maske taktığı görüldü.

Related Post

En uzun menzile ulaşan füze

Posted by - 13. Februar 2017 0
Kuzey Kore’nin denediği balistik füzenin bugüne kadar „en uzun menzile ulaşan füzesi“ olduğunu ABD’li yetkililer dile getirdi. Konuyla ilgili Pentagon…