Almanya’da çivili bomba saldırısının 16’ıncı yıl dönümü

295 0

Almanya’nın Köln kentinde Türk dükkanlarıyla ünlü Keup Caddesi’ne 16 yıl önce düzenlenen ve 22 kişinin yaralandığı çivili bomba saldırısı bir etkinlikle anıldı.

Almanya’da 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk on kişiyi öldüren, çeşitli bombalı saldırılar ve silahlı soygun gerçekleştiren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü, 9 Haziran 2004 yılında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Keup Caddesine çivili bomba saldırısında bulunmuştu. 6’sı ağır 22 kişinin yaralandığı saldırının yıl dönümünde yapılan anma etkinliğine Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, Mülheim Belediye Başkanı Norbert Fuchs, Keup Caddesi Esnaflar Birliği Başkanı Meral Şahin ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte beyaz güvercinler uçuruldu.

NSU davası

9 Haziran 2004 yılında NSU tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 700 çivi ile güçlendirilmiş 5,5 kilogram ağırlığındaki bombanın infilak etmesiyle birlikte, can kaybı olmazken 22 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, 2 bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yapmakla suçlanan NSU terör örgütü davası 2 yıl önce sonuçlanmış, terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe açıklanan kararla müebbet hapse mahkum edilmişti. Terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunan Ralf Wohlleben, Andre Eminger, Holger Gerlach ve Carsten Schultze serbest bırakılmış, mahkemenin vermiş olduğu karar NSU kurbanlarının yakınlarında büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Related Post

Türk’ler Amerika’ya olumsuz bakıyor

Posted by - 10. Februar 2017 0
Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, geçen yıl yapılan ancak yeni açıklanan ankete katılanların sadece yüzde 12.4’ü ABD’ye ‚çok olumlu‘ baktıklarını belirtirtti.…