15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

537 0

İSKENDER GÜNGÖR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından hain darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle „15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü“ anma etkinliği düzenlendi.

Ditib, IGMG, ATİB, UID, Almanya Türk Federasyonu gibi Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımıyla Köln Başkonsolosluğunda yapılan etkinlik, şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için Kur’an-ı Kerim okundu.

İGMG KÖLN BÖLGESİ KONSOLOSLUĞA ÇIKARMA YAPTI
IGMG Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci, bölge gençlik başkanı Yusuf Soysal, bölge yürütme kurul üyeleri bölge cemiyetlerinden idareci ve üyelerlerden oluşan gurup etkinlikte dev Türk bayrağı açtılar.

ATİB DİTİB, TÜRK FEDERASYONU,UID
Türk stk lar özellikle dini kurumlardan oluşan teşkilatlar proğrama katkı sağladılar. ATİB Köln Eğitim ve Uyum Merkezi Dernek Başkanı Mehmet Karataş, Almanya Türk Federasyonu 1.Bölge Başkanı Tansel Çiftci ve IGMG heyeti proğramı  sonuna kadar takip ettiler. ATİB merkez cami imamı Seyit Lüleci proğramın kapanış duasını yaptı.

Etkinlik çerçevesinde Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

  Köln Konsolosluğundaki 15 Temmuzu anma proğramı öncesi organizasyona katkı sağlayan STK temsilcileri ile basın mensuplarına açıklama bulunan Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla hain darbe girişimine karşı eşi görülmemiş bir mücadele başlatıldığını, halkın tanklara, uçaklara, silahlara karşı göğsünü siper ettiğini hatırlattı.

Erciyes, konuşmasına şöyle devam etti. “15 Temmuz’un Fetullah Gülen’in liderliğinde FETÖ tarafından planladığı ve sivil mahrem “imam”ları vasıtasıyla silahlı kuvvetler içerisindeki unsurları tarafından icra edildiği esasen darbe gecesi anlaşılmış idi.  Geçtiğimiz iki yıl boyunca derinleştirilen soruşturmalar ise bu gerçeği kanıtlarıyla ortaya koymuştur:

Herşeyden önce, 15 Temmuz gecesi Akıncılar Üssünde bulunan teröristlerin darbe gecesi dahil FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile irtibat halinde  bulunduklarına dair kuvvetli delillere ulaşılmıştır:

15 Temmuz, FETÖ’nün işlediği en hain ve kanlı cürüm olmakla birlikte, buzdağının görünen yüzüdür.  Geçtiğimiz iki yıl boyunca FETÖ yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmalarda, bu karanlık örgütün mahrem üyelerini, istihbarat faaliyetlerini ve işledikleri diğer suçları ortaya çıkaran bulgulara da ulaşılmıştır.  

Özellikle Bylock verilerinin ele geçirilmesi,  Mahrem imamların ortaya çıkarılması, ankesörlü telefon operasyonu, sınav yolsuzluklarının ortaya çıkarılması FETÖ’cülerin ortaya çıkarılmasında belirleyici olmuştur. 

FETÖ’nün yabancı ülkelerdeki uzantılarıyla mücadelemizde de son iki yıl içinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. FETÖ tehdidine dair farkındalığın arttırılması amacıyla yoğun bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Dünya kamuoylarında FETÖ tehlikesine yönelik farkındalığın artmasıyla, FETÖ’nün çevresindeki çember giderek daralmaktadır. FETÖ’yle mücadelemiz önümüzdeki dönemde de yoğun bir şekilde devam  „Bu eli kanlı örgütün gerçek yüzünün dünya kamuoyuna tanıtılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu terör örgütün tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi için mücadelemiz devam edecek.“ dedi.

Köln Başkonsolosluğu bahçesinde yapılan anma proğramına ellerine bayrakları alan vatandaşlarımız izin dönemi olmasına rağmen yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Hain darbe girişimi gecesi AA muhabirlerinin objektiflerine yansıyan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi, 20 Temmuz’a kadar KÖLN Başkonsolosluk bina salununda görülebilecek.

Related Post