DİTİB RLP Eyaleti’nde “Anne-Kız Kampı” düzenledi

891 0

Rheinland Pfalz DİTİB Eyalet Birliği (RLP) tarafından “Anne-Kız Kampı” etkinliği düzenlendi.

Westerburg gençlik kampında RLP eyaleti ikinci bölge kadınlar kolunun organizesinde düzenlenen “Anne-Kız Kampı”na 70 anne ve kız katıldı.

Şartların ve imkanların değiştiği dönemde anne-kız ve aile bağlarını güçlendirmek, kendi inancı ve değerleri doğrultusunda aileye ve topluma değer katmak amacıyla düzenlenen kampta; muhabbet, sıra gecesi, yarışmalar ve yürüyüş gibi bir dizi etkinlikler yapıldı.

Kampın ilk gününde Koblenz DİTİB Emir Sultan Camii din görevlisi Saliha Körükcü, “İslam’da Aile ve Aile İçi İletişim” konulu sunum yaptı. Körükçü, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmenin İslam dini tarafından tavsiye ettiği kuralların önceliğine vurgu yaptı. Mutlu ve huzurlu aile olabilmek için ailede olması gereken özelliklerin altını çizen Körükçü şöyle devam etti: “Ben değil biz olma, uyum içerisinde olma, paylaşımcı ve kanaatkar olma, sabır, hoşgörü, güven ve sadakat, karşılıklı kusurları affetme, sevgi, saygı ve nezaket, takdir ve teşekkür sözleri ile ödüllendirme gibi önemli ana unsurları tek taraflı değil, iletişim kanallarını açık tutarak birlikte yapmaktır.“

Anne-Kız Kampı’na konuşmacı olarak katılan DİTİB Genel Sekreteri Psikolog Dr. Emine Seçmez “Sağlıklı aile içi iletişim, kişilik bozuklukları, aile içi problemler ve sorunları çözebilme stratejileri” ekseninde geniş sunum yaptı. Çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarına anne babaların büyük katkısı olduğunu söyleyen Dr. Seçmez, “Başarı sadece zeka ile değil, aynı zamanda duyguların sağlıklı şekilde idare edilmesiyle alakalıdır. O sebeple çocuklarımızın duygusal gelişimi de hayat başarısı ve sağlık açısından son derece belirleyici ve birbirine bağlı unsurlardır. Hem özgüven hem uyumlu olabilme dengesi çok önemlidir. Psikolojik sağlık açısından hayatta başımıza ne geldiği değil, bunu nasıl anlamlandırdığımız ve yorumladığımız önemlidir. Depresif yorumlama şekillerinden kaçınmak ve aile içi sağlıklı iletişim kurmak zorundayız” dedi.

Rheinland Pfalz DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız ve 2. Bölge Koordinatörü Kenan Levent kampın ikinci gününde ziyaret ederek, kampın hazırlanmasında emeği geçen başta ikinci bölge kadın koordinatörü Lale Türk olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

İki gün boyunca süren kampta anneler kızları ile günlük hayatın monoton yaşamından uzakta birbirlerine daha fazla vakit ayırmanın keyfini yaşadı.

Ercüment Aydın / Westerburg

Related Post

DİTİB’den Sudan’a yardım eli

Posted by - 11. Mai 2021 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Ramazan ayı dolayısıyla Doğu Afrika ülkesi Sudan’ın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi 1500 aileye gıda…