Rektör Çomaklı Köln’deki Anadolu Üniversitelilerle iftarda buluştu

606 0

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen iftar programında Anadolu Üniversitesi öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi tarafından organize edilen ve samimi bir ortamda geçen iftar buluşmasında öğrenciler, Rektör Çomaklı ile sohbet ederek Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programına dair merak ettikleri pek çok konu hakkındaki soru ve önerilerini ilettiler.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes şunları söyledi: “Ramazan ayı birlik ver beraberliğimizin pekişmesine; dostluk, yardımlaşma, konukseverlik, iyi komşuluk, hoşgörü ve paylaşma gibi insani değerleri daha yoğun hissetmemize ve yaşamamıza vesile olmaktadır. Almanya’nın ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk toplumu, karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamında Almanya’nın geleceğine daha fazla katkı yapabilecektir. Almanya’da 60 yıla yaklaşan geçmişiyle Türk toplumu Almanya’da önemli mesafe katetmiştir. Türkiye ve Almanya’yı birbirine bağlayan en önemli insanî bağ ve güçlü bir köprü olarak gördüğümüz Türk toplumunun daha ileri noktalara gelebilmesi eğitim ile doğrudan orantılıdır. Bu bağlamda, Anadolu Üniversitesi Avrupa’da yürütmekte olduğu faaliyetlerle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza çok önemli bir hizmet sunmaktadır.”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da iftar programında yurt içi ve yurt dışında milyonlarca öğrencisi ve mezunu bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ve sunduğu olanaklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Rektör Çomaklı: „Açıköğretim Sisteminin Avrupa’da yaşayan Türklere kapıları açık“

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Anadolu Üniversitesi’nin yaklaşık 40 yıl önce Ülkemizin yükseköğrenim talebini karşılamak üzere hayata geçirdiği, bugün ulusal ve uluslararası alanda milyonlarca mezunu ve öğrencisi bulunan Açıköğretim Sisteminin sunduğu öğrenim olanaklarına ilişkin olarak şunları söyledi: “Üniversitemiz, yükseköğretim imkânı bulamayanlara Açıköğretim Sistemi aracılığıyla bu fırsatı sunuyor. Anadolu Üniversitesi olarak sadece ülkemizdeki vatandaşlarımıza değil, Avrupa’da yaşayan Türklere de üniversite mezunu olabilmeleri için kapımız açık. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, bugün sahip olduğu nitelikli insan gücü ve üstün organizasyon yetenekleri sayesinde Türk devlet teşkilatının dünyaya yayılmış olan eğitim sisteminin öncüsü olarak karşımıza çıkıyor. Biz de yapmış olduğumuz faaliyetlerle dünyanın farklı coğrafyalarındaki milyonlarca vatandaşımız ve soydaşımıza bu eğitim hizmetlerini götürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Anadolu Üniversitesi dünyada ilk 3’te

Anadolu Üniversitesinin, öğrenci sayısı bakımından dünyanın ilk 3 üniversitesi arasında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Çomaklı, Açıköğretim Sistemi sayesinde sınırların aşıldığını ve bugün dünyanın pek çok ülkesindeki Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve mezunu sayesinde milyonları aşan büyük bir aile hâline geldiklerini dile getirdi. Bu büyük ailenin, kendilerine oldukça ciddi sorumluluklar yüklediğine değinen Çomaklı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sayıları milyonlara ulaşan öğrencilerimize, nitelikli ve kaliteli eğitim verebilme anlayışından hareketle çağın gerekliliklerini ve koşullarını yakından takip ediyoruz. Bu nedenle de bugün, Türkiye’de dijital dönüşümü gerçekleştiren öncü kurumlardan biri olarak anılıyoruz. Yakın zamanda da bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlarla dijital dönüşüm konusunda bilgi paylaşımı yapıp yeni protokollere imza attık.”

Üniversitemiz dijital dünyanın eğitim binası olacak“

Anadolu Üniversitesi’nin geçmişten günümüze uzanan dijital dönüşüm çalışmalarının aynı kararlılıkla ve anlayışla devam ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, “Anadolu Üniversitesi, dijital dünyanın eğitim binası olacak. Bugün de burada öğrencilerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile kamu-kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle bu önemli ve anlamlı ayda hem bir araya gelerek iftar yapmak hem de Avrupa’da yaşayan Türklere dijital dönüşüm konusundaki kararlılığımızın mesajını vermek istedik. Kitaplarımızı artık biz dijital alanda aktarıyoruz. Sadece dijital kitap formatında değil, materyallerimiz belli bir süreçten geçerek dünyada akredite olmuş şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor. O nedenle de öğrencilere kendi yeteneklerine uygun, evlerinden eğitim alabilecekleri programlara girip bakmalarını tavsiye ediyoruz.“ diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesindeki programlar hakkında da bilgi veren Rektör Çomaklı, “Üniversitemiz Açıköğretim Sistemi, ön lisans ve lisans düzeyindeki programları aracılığıyla öğrenim olanağı sunmaktadır. Açıköğretim Sistemimizde; ilahiyattan tarihe, sosyolojiden çocuk ve yaşlı bakımına kadar oldukça geniş yelpazeye sahip uzaktan öğretim programlarımız bulunmaktadır. Burada insanlar dilediği programı girip seçebilirler. Batı Avrupa Yükseköğretim Programları Seçme Sınavı için kayıt yaptırmak isteyen adaylarımız, 22 Haziran 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilirler.” diyerek sözlerini noktaladı.

Anadolu Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Genel Sekreter Yardımcısı Onur Girdap’ın katıldığı iftar programına; T.C. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, T.C. Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen, T.C. Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Muharrem Kuzey, T.C. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gençer, Yunus Emre Enstitüsü Köln Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, İslam Toplum Milli Görüş Teşkilatı Eğitim Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Aydın, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgi, Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı Durmuş Yıldırım, Avrupa Türk İslam Birliği’nden Akif Tekin, Chefarzt von Klinukum Leverkusen’den Prof. Dr. Kubilay Ertan, Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanları Doç. Emre Ünlenen, Arş. Gör. Dr. Çağlar Karamaşa, Din Hizmetleri Ataşeliği Din Görevlisi Gökhan Uygun, Ziraatbank International AG Köln Müdür Yardımcısı Bayram Keskin, TRT Köln Temsilcisi Yusuf Ziya Çataklı, Gazeteci/WDR Köln Radyo Program Yapımcısı Tuncay Yıldırım, Bildungsgesellschaft Temsilcisi Turgut Tülü Uğur, Sabah Gazetesi Köln muhabiri İbrahim Taş, İhlas Haber Ajansı muhabiri Sinan Karamurat, Anadolu Ajansı Köln muhabiri Mesut Zeyrek, Kadınca Dergisi muhabiri Aysel Yurdagel, iş adamı ve Mali Müşavir Süleyman Çelik, iş adamı Muhlis Özer, Maltepe Üniversitesi Temsilcisi Gülcan Ercan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Çomaklı, iftarın ardından öğrencilerden gelen talepleri geri çevirmedi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Related Post

Libya’da uçak kaçırıldı

Posted by - 23. Dezember 2016 0
Libya’da uçak kaçırıldı. Afrikiye Havayollarına ait iç hat seferi gerçekleştiren Airbus320 tipi yolcu uçağı sabah 111’i yolcu, toplam 118 kişi…