YOZGAT AVRUPALI YATIRIMCIYI BEKLİYOR

421 0

Köln – Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ’ın talimatları ile Avrupa’daki  Yozgatlı ve Yozgat şehrine yatırım yapmak isteyen iş adamlarını bir araya getirmek amacı ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Temsilciliğinden bir heyet Köln’e geldi.  Heyeti Almanyanın
Köln şehrinde MÜSİAD NRW heyeti misafir etti. Bir önceyi NRW Müsiad Başkanı Orhan Bilen Yozgat dan gelen yatırımı teşvik heyetine Köln İnci restaurantta bir akşam yemeği verdi. Türkiyeden gelen  Timur Yıldız başkanlığındaki heyet yapılan yemekli toplantıda, bürokrasideki özellikle kolaylaştırılan yatırımdaki kaldırılan engelleri anlatma fırsatı buldu. Düzenlenen akşam yemeğine MÜSİAD Eski Başkanı Orhan Bilen, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Avukat Oğuz Korumtaş, Çılgın gurup yönetim kurulu başkanı Süleyman Çılgın ve bazı Müsiad üyesi işadamları katılırken , Türkiye’den davetli olarak Yozgat Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk, Orta Doğu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Timur Yıldız, Kalkınma Uzmanı Yasin Zicin ve Kölnde bulunan ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldılar.
Orta Doğu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Timur Yıldız, “‘ Bugün burada sayın Yozgat Valimiz Kemal Yurtnaç’ın talimatları ile bu yıl Mayıs ayında düzenlediğimiz Türkiye’de yaşayan Yozgatlı İş Adamları zirvesinin Avrupa ayağını yine bu yılın Eylül ayı başında Yozgat‘ da  düzenlemek istiyoruz. Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya  gibi bir çok ülkedeki şehirlere giderek burada bulunan iş adamı hemşehrilerimizle bir araya gelerek düzenleyeceğimiz etkinliğimize davet ediyoruz “ dedi. Timur Yıldız konuşmasına başlamadan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın hepinize selamlarını ileterek başlamak istiyorum dedi. Hem hükümetin bölgesel hemde yerelde sıfır olmasada en aza indirgenen bürokrasinin bizzat sözünü veren Yıldız “ Artık günden güne büyüyen Türkiye gelişiyor. Bugün Yozgat Türkiye’de  6 bölgede  oluşturulan teşvik programında 5. Bölgede yer almaktadır. Özellikle organize bölgemizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız için sigorta iş veren payından 10 yıl boyunca muaf oluyorlar. Bunun yanı sıra daha bir çok  avantajları içinde bulunduran bir teşvik programı yer alıyor. İnşallah Eylül ayında YOZGAT ‚ta yapacağımız proğramda hangi sektörlerde yapılacak yatırımların sağlayacağı avantaj ve teşvikleri katılanlar orada bulacaklar. Bizler Orta Anadolu Kalkınma Ajansi çalışanları olarak iş adamlarımızın günün her saati yanlarında olacağimızı ve onlara desteğimizi vereceğimizi belirtmek istiyorum.Yozgat önemli bir şehirdir. Liman şehirleri Samsun ve Mersin’e yakınlıklarının yanı sıra önümüzdeki 2 yıl içerisinde yapılacak hava alanı ve hızlı tren hattının da Yozgat şehrinden geçmesi ilimizi daha da önemli hale getirecektir.Bu bağlamda tüm hemşehrilerimizi ve iş adamlarımızı bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum “‘ dedi.
TÜRKİYE İLE ALMANYA NORMAL İKİLİ İŞBİRLİĞİNE ACİLEN DÖNMELİ

MÜSİAD eski başkanı Orhan Bilen’de yaptığı konuşmada özellikle Almanya Türkiye arasında yaşanan son gelişmelere değinerek Almanya dış işleri bakanı Gabriel’in mektubunu yorumladı.  Bilen “‘  Son gelişmelere baktığımızda  Gabriel’in mektubunu okudum. Buradaki yaşayan insanlara sahip çıktığını ima ediyor. Tabiki buradaki insanlarımızda  buranın bir parçası. Burada yaşayan insanlarımızın haklarımızın gerçekten bize uygulanmsını realitede de ayrım yapılmamasını istiyoruz.  Biz Türkiye ile Almanya ilişkilerinde aralarının  daha da açık ve soğuk olmasını yada bu şekilde sürmesini istemiyoruz. En kısa zamanda İki ülke arasında ilişkilerin daha iyi olmasını acilen bekliyoruz. Türkiye ve Almanya arasında ciddi bir rakamlara varan ticari hacim var.Bunu göz ardı edemeyiz “dedi.

Related Post