IGMG 48. HAC ORGANİZASYONU HAZIRLIKLARI BİTTİ

541 0

Kısa adı IGMG olan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları 48. Hac organizasyonunun tüm hazırlıklarını tamamladı. Genel Merkez Hac ve Umre sorumlusu Tahir Köksoy, özellikle son yıllardaki Almanca, Flamanca, Arabca, Fransızca gibi rehberlik eşliğinde yapılan hizmetlerde talep artışları yaşadıklarını, Türkiye üzerindende HENNES TUR ismiyle, Avrupada olduğu gibi Türkiyedede Hac ve Umrede aranan marka olmaya başladıklarını ifade etti. Köksoy „4 Ağustos da hacda Mekke ve Medinede görev alıcak teknik heyet ve hizmet görevlilerinin nakilleri başlayıp 6 Ağusdosdan itibaren Köln Düseldorf, Ruhr-A, Hessen  kafileleriyle hacı adaylarımıza kutsal mekanlara nakletmeye başlıyacağız.“ Dedi IGMG Genel Merkez Hac sorumlusu Tahir Köksoy, son yıllarda iki ve üç  haftalık hac hizmeti talep edenlerin sayısında artış yaşandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan kutsal topraklara ilk üçacak kafilelerden olan Milli Görüş  Köln bölgesinin yaklaşık 200 hacı adayına  bu yıl, Mehmet Dal başkanlık ederek 4 gurub başkanı birde bayan görevli hizmet vericek. Köln hacı adayları seminerle bilgilendirilip ihram bağlama başta olmak üzere ayrıntılar madde madde adaylara uygulamalı gösterildi.
IGMG Köln Bölge başkanı Selahattin Demirci Köln hacılarının eğitim seminerinde yaptığı konuşmada  „Namaz günde beş vakit farzdır ama hac ibadetini ömürde bir kez yapıyoruz öyleyse hac ömrün bereketidir“ dedi, Demirci hacı adaylarının İnsanlığın hidayeti için kurulmuş olan ilk evi ziyaret etme heyecanı taşımaları gerektiğini hatırlatarak hacı adaylarına şu ifadelerle seslendi. „İbrahim aleyhisselamın davetiyle bu farzı İhlasla, samimiyetle ve sabırla gerçekleştiriniz, Bu vazife esnasında Allah’ın misafirleri olduğunuzu unutmayın, ümmeti Muhammed in mazlumların mağdurların dua beklediğini hassaten Kudüs’ün kurtuluşu için Arafatta, Kabe’yi muazzama da, Müzdelife de Medinei Münevver’e’de bol bol dua edin. „dedi. Gurupların oluşumu gurup başkanlarıyla tanışma gibi konularla çok amaçlı bilgilendirmelerin yapıldığı seminer sona erdi.

Related Post

Avrupalı Türklerin sınav heyecanı

Posted by - 31. Januar 2018 0
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 03-04 Şubat 2018 günlerinde, Avrupa’daki 12 Sınav Merkezi ve Eskişehir’de…