DİTİB’de Kurban Bayramı coşkusu

198 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak bayram namazı yoğun katılımla kılındı.
Köln DİTİB Merkez Camii’nde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak bayram namazı eda edildi.
Bayramların; kardeşliğin, paylaşmanın, birbirimizi karşılıksız sevmenin sözde kalmayıp hayatımıza, ilişkilerimize yansıdığı özel günler olduğunu söyleyen DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, “İyilik, hayır ve takva ile olgunlaşarak ulaştığımız bu günler Rabbimizin kullarına bir ihsanı ve ikramıdır.” dedi.
Dilek, “Geliniz, bayramları bayram gibi yaşayalım. Bayramı bayram olarak yaşayabilmenin en önemli yolu, affedici olmak, küskünlükleri ve dargınlıkları aramızdan kaldırıp atmaktan geçiyor. Bunun için önce ailelerimizden başlayarak eşimiz ve çocuklarımızla bayramlaşalım. Anne-babalarımız mutlaka bizi bekler, onları bekletmeyelim. Yakınlarımız, komşularımız ve bütün dostlarımızdan oluşan bir mutluluk halesi olsun bayramlarımız. Ve hiç kimse bu çemberin dışında kalmasın. “ diye konuştu.
Almanya’da yaşanan sel felaketine değinen Dilek, “‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’, düsturu gereği komşularımızın derdi ile hemhal olmak, onlarla dayanışma içinde olmak mü’minler olarak üzerimize düşen önemli bir sorumluluktur. Özellikle kurban ibadeti aynı zamanda mağdur ve mazlumları da düşünmeye, kurbanını paylaşmak suretiyle yardıma muhtaç olanlara el uzatmaya bir vesiledir. Bu nedenle DİTİB olarak sel felaketi mağdurları için başlatmış olduğumuz bağış kampanyamıza içinde bulunduğumuz mübarek Kurban bayramı atmosferine uygun şekilde desteklerinizi bekliyoruz. Cenab-ı Hakk, bütün afet ve musibetlerden cümlemizi ve tüm insanlık ailesini emin ve muhafaza eylesin.” İfadelerini kullandı.
Köln DİTİB Merkez Camii’nde yoğun ilgiden dolayı bayram namazı iki kez kılındı.
Köln DİTİB Merkez Camii din görevlileri Gökhan Uygun ve Mustafa Kader’in kıldırdığı bayram namazının ardından okudukları hutbede şu ifadelere yer verdi: “Kurban, sosyal ve manevî hayatımız açısından derin ve hikmetli anlamlar taşıyan büyük bir ibadettir. Kurban öncelikle bir sadakat ve teslimiyettir. Yüce Allah’a bütün varlığımızla adandığımızın en çarpıcı göstergesidir. Kurban, aynı zamanda, kul ile yakınlaşmamızın Rabbimiz ile yakınlaşmaya vesile olacağını idrak edebilmektir. Sadece paylaştıklarımızın gerçekte bizim olduğunu ve gerçek servetimizin ancak infak ettiklerimizden ibaret olduğunu hissedebilmektir. Kurban, mahzun ve muhtaç gönülleri sevindirmek, onları hatırlamak ve Allah’ın bize lütfettiği nimetleri ihtiyaç sahipleri ile kardeşlik duygusu içinde paylaşmaktır.”
Köln Başkonsolos Yardımcısı Nagi Tayru’nun da katıldığı bayram namazın ardından, eller semaya açılarak dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan, gözyaşı döken ve Kurban Bayramı coşkusunu yaşayamayan Müslümanlar ve tüm İslam âlemi için dua edildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Caminin duvarına haç işareti çizildi

Posted by - 18. Dezember 2020 0
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Sontheim beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’nin duvarına haç işareti çizildi ve tabelası…

Sachsenheim’da göçün 60. yılına özel sergi

Posted by - 26. Dezember 2021 0
Almanya ile Türkiye arasındaki İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yılında Baden-Württemberg Eyaleti’ne bağlı Sachsenheim şehrinde, belediye ve cami işbirliğinde sergi açıldı.…