DİTİB hizmet içi eğitim semineri düzenledi

395 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Münster Bölge Birliği ve Güney Bavyera Eyalet Birliği’ne bağlı 170 cemiyetin yöneticilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Çalışmalarda genel ilkeler, uygulamada birlik sağlanması ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulması amacıyla Köln DİTİB Genel Merkez‘in öncülüğünde gerçekleşen hizmet içi eğitim semineri Alanya‘da yapıldı.

Seminer kapsamında derneklerin muhasebeden sorumlu yönetim kurulu üyelerine yönelik “Muhasebe Eğitimi” konusunda ayrı bir bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, eyalet birliklerimiz ve derneklerimizle değişik konu ve amaçlarla zaman zaman bir araya gelindiğini, genel merkez, eyalet birlikleri ve derneklerin iştirakleriyle gündemine özgü bir seminer ve istişare toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin sağlanması, ortak değerlere sahip ve aynı hedefe doğru hareket eden insanların birbirleriyle istişare ederek ve yardımlaşarak güzel sonuçların elde edileceğini ifade eden Saral, “Derneklerin iş ve işlemleri, derneklerin işleyişiyle ilgili çeşitli bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik“ dedi.

Üç gün süren hizmet içi eğitim seminerinde; derneklerin yazışma ve dosyalama kuralları, derneklerimizin karşılaştığı hukuki sorunlar ve çözüm önerileri, gençlik ve kadın faaliyetleri, eğitim ve rehberlik hizmetleri, muhasebe müfredatı gibi gündeme dair konular ele alındı.

Alanya’da düzenlenen üç ayrı seminer ve istişare toplantısına eyalet birliği başkanları, dernek başkanları, muhasebeden sorumlu yönetim kurulu üyeleri ile DİTİB birim müdürleri katıldı.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post