Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff: Mevlüde Genç bir kahramandır

434 0

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet tarafından bu yıl ilk defa verilen “Mevlüde Genç Ödülü” sahiplerini buldu.

29 Mayıs 1993’te Almanya’nın Solingen kentinde Türklerin yaşadığı binaya düzenlenen ve aynı aileden beş kişinin yaşamına mal olan ırkçı saldırının 26’ıncı yıldönümü anma etkinliklerinden bir gün önce Düsseldorf Landhaus’ta ilk defa taktim edilen ödül, Duisburg’da gençlere yönelik faliyetlerini sürdüren “Jungs e.V.” adlı derneğe verildi.

Törende bir konuşma yapan Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Mevlüde Genç Ödülü her yıl verilecektir. Faciada sonra 5 aile bireyini yitirmesine rağmen Mevlüde Genç, verdiği kayıplara rağmen hep pozitif mesajlar verdi. Bu suçu Almanların değil kişilerin işlediğini söyledi. Bu bağışlayıcı duygu ve olaylara bakış açısı, onu sürekli hatırlamak için onun adıyla böyle bir ödül veriyoruz. Mevlüde Genç isminin ileride de anılmasını istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Almanya’da birçok kez ırkçı saldırılar meydana geldi, bunlar eskide kaldı, sadece eskiden ırkçı saldırılar oldu diyemeyiz diyen Laschet,“Günümüzde bu saldırılar hala oluyor. Geçen yıl yabancı düşmanlığı motifli 1432 saldırı gerçekleşti. Solingen kadar büyük saldırılar değil ama olmuş ve bu saldırılar olmaya devam ediyor.“ dedi.

Laschet, “Beni ‚yabancı düşmanlığı‘ kelimesi bile rahatsız ediyor. Bu insanlar buranın yabancısı değil, burada doğup büyüyen ve buralı olmuş insanlar.“ şeklinde ifade etti.

Törene Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff da konuşmacı olarak katıldı. Wulff, “Irkçı saldırılar endişe verici. Toplumumuzda bu saldırıların olmasına izin vermemiz lazım. Bu tür saldırılar bizim kültürümüze ve kişiliğimize aykırı şeylerdir. Mevlüde Genç bir kahramandır. Tüm bu saldırılara rağmen kendisinin ve ailesinin bu topluma ait bireyler olduğunu söyleyip, burada yaşamaya devam etmiştir. Bu saldırıyı yapanlara da bu mesajları vererek en güzel cevabı vermiştir.” şeklinde konuştu.

Toplumun belirli kesimlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda son dönemlerde artış olduğunu sözleyen Wulff, “Bu artış oranı bizi ürkütüyor. Saygı, kendisine davranılmasını istediği gibi başkasına davranma gibi değerleri ön plana çıkarmalıyız.“ dedi.

Başbakanlık binasında düzenlenen törende, Jungs Derneğine ödülünü, KRV Başbakanı Armin Laschet ile eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff verdi.

Genç ailesinin hazır bulunduğu törene Mevlüde Genç Türkiye’de olmasından dolayı katılamadı. Altın defteri ödül alan dernek yetkilileri, Armin Laschet ve eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff imzaladı.

Ödül törenine Jungs Derneği yetkililerinin yanı sıra Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Eyalet Göçmen Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek, bakanlar, milletvekilleri ve diğer davetliler katıldı.

29 Mayıs 1993’te Almanya’nın Solingen şehrinde Genç ailesinin oturduğu evin ırkçı dört Alman tarafından kundaklanması sonrası aileden beş kişi hayatını kaybetmişti. Mevlüde Genç’in iki kızı, iki torunu ve bir yeğeni saldırının kurbanı olmuştu. 1995 yılında cinayetten suçlu bulunan failler cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti.

Related Post

Libya’da uçak kaçırıldı

Posted by - 23. Dezember 2016 0
Libya’da uçak kaçırıldı. Afrikiye Havayollarına ait iç hat seferi gerçekleştiren Airbus320 tipi yolcu uçağı sabah 111’i yolcu, toplam 118 kişi…

Secim Sonuclari

Posted by - 26. Juni 2018 0
YSK’nın açıkladığı kesin olmayan seçim sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.59’luk oy oranına ulaştı. Diğer adaylar, İnce yüzde 30.64, Akşener…

Dom kilisesi hırsızı yakalandı

Posted by - 1. August 2017 0
Bu hafta sonunda Dom kilisesine girerek hem hırsızlık yapıp, hemde etrafa zarar veren hırsızı polisler yakaladı. Hırsızlığı iki kişinin yaptığını…