Almanya’da Türk aile polis tarafından darp edildi

329 0

ABD’de beyaz bir polisin, George Floyd adındaki  siyahi bir şüpheliyi nefessiz bırakarak öldürmesi sonrasında başlayan polis şiddetini protesto eylemleri devam ederken, Almanya’da bir Türk ve ablası Alman polisinin şiddetine maruz kaldı.

Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması polis şiddetinin Almanya’da da gündeme gelmesine neden oldu.

Almanya’nın Herne kentinde kendilerine yardımcı olması için çağırdığı polisler tarafından darp edilen Tarzan Kılıç yaşadığı olayı MansetHaber24e anlattı.

Ablasının evinde ablasına rahatsızlık veren yeğeninden dolayı polisi aradığını söyleyen Kılıç, “Yeğenim var evde içince ablama rahatsızlık veriyor, zaten ablamın da psikolojik olarak rahatsızlığı var.  Bende polisi arayayım çıkartsınlar evden ablam rahatsız dedim. Polisi aradım gelin bize yardımcı olun dedim” dedi. Polislerin gelir gelmez kendisine suçlamalar yönelttiğini söyleyen Kılıç, “2 metre geriye git dedi, ben aradım sizi dedim. Sen agresifsin, sinirlisin dedi bende öyle bir şey yok dedim. Uzan yere dedi. Niye diye sordum sonra bağırıp çağırdı. Beni niye tutuklamak istediğinizi anlamadım ama tamam dedim ve ellerimi arkaya götürdüm kelepçelemeleri için. Yine yere yat dedi,  niye yatayım dedim” şeklinde konuştu.

“Polis şiddeti gördüm”

Herhangi bir şey yapmadığı halde polisten şiddet gördüğünü söyleyen Kılıç, “Bana copla vurdu, tekme attı. Sonra arabaya gitti ve gaz sıkmaya başladı yüzüme. Bu arada ablam geldi kardeşimden ne istiyorsunuz dedi. Bende ablamı korumak istiyordum. Tekrar gaz sıktılar. Ben tamam tamam dedim, yere yatırıp kelepçe taktılar” dedi.

Polislerin ablasını itip yere düşürdüğünü ifade eden kılış şu şekilde devam etti:

Ablam yere düşünce sinirlendim kalktım üzerlerine doğru gittim. Ablamdan ne istiyorsunuz dedim. Yerde üç dört kişi sırtıma bindi vurdular. Ablamı da kelepçelediler. Dişim kırıldı, dizim ağrıyor doktor raporu aldım. Ablamı da polis ekibi sorumlusu dövdü, koluna vurdu, yüzünde kan vardı. Doktorlardan rapor aldı. Şahitlerimiz var, kamera kayıtları var.

4 saat nezarette kaldığını ve herhangi bir tutanak tutulmadığını belirten Kılıç, olayın peşini bırakmayacağını ve avukat tuttuğunu söyledi.

Bochum Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre Almanya’da yılda yaklaşık 12 bin polis şiddeti olayı gerçekleşiyor. Bunlardan sadece 2 bini savcılar tarafından takibe alınırken, olayların yanlız yüzde 2’si mahkeme önüne çıkıyor.

Related Post

DİTİB ailesi bayramlaştı

Posted by - 16. Juni 2018 0
Ramazan Bayramı münasebetiyle, Köln DİTİB Eyalet Bölge Birliği’ne bağlı derneklerin başkan, yönetici ve din görevlileri bayramlaşma programı ile bir araya…