Köln Deutz interkulturel merkez, geleneksel iftar yemeği verdi

768 0

İSKENDER GÜNGÖR

Deutz kültür derneğinin geleneksel, kurumsal iftar yemeği yoğun ilgi gördü. İftar davetinde verilen mesajlarda, icinde bulundugumuz ve beraber yaşadığımız parelel inanışa sahip insanlarla Ramazan ayının hoşgörü icerisinde yasanabilecegini göstermesi açısından önemli bir ay olduğu ifade edildi.

-Deutz kültür derneği başkanı ve Köln belediyesi uyum meclis üyesi Ali Esen “Ramazan ayında hangi inanışa sahip olursa olsun sofra ve yemeğe her kesin aynı elini uzattığı, orucun getirdiği açlıkla ihtiyaç sahibleri bu ayda daha çok düşünülerek yine bu Ramazan ayında biz bireyleri sosyal paylaşıma zorunlu yönlendirdiği bir ay konumunda ” dedi.

Davete Deutz Belediye başkanı, Köln Konsolosu, Köln il emniyet müdürlüğü yetkilileri başta olmak üzere , Deutz şerinden Avukatlar bazı Lise dengi okulların müdür ve öğretmenleri, CDU SPD parti temsilcileri ve çok sayıda Deutz derneğinin komşusu Alman iştirak etti.

Bir Alman misafir Ramazani böyle içeriğiyle ilk defa tanıdığını ilk kez müslümanlarla iftar yaptığını bu organizenin Kuranın mesajı olduğunu öğrendiğini verdigi mesaji iyi anlamak ve bunu günlük hayatımızda yaşarsak dünya her halde daha yaşananabilir hale dönüşür“ dedi. Bu tip karşılıklı programlar bizlerin biribirimizi daha iyi anlamamıza imkan sağlıyor”dedi .

Proğrama katılanlar kısa tanışma ve selamlama konuşmalarıyla başta Köln Konsolosu olmak üzere duygu ve düşüncükerini dile getirerek özel iftar için dernek başkanı Ali Esen’e teşekkür ettiler.

İftar proğramının sonunda katilimcilara tesekkür edilerek gelen misafirlere derneğin çalışmalarının içeriğinin hazırlandığı tanıtım burosürü takdim edildi. Misafirler gecenin ilerliyen saatlerinde Deutz kültür derneğinden ayrıldılar.

Related Post