DİTİB, Giresun’da yaraları sarıyor

587 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle sel felaketinin yaşandığı Giresun’da yaraları sarıyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından Giresun’a destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

DİTİB, kampanya kapsamında toplanan yardımları, sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına teslim etti. Yardımsever insanların desteğiyle gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan paralar, DİTİB Almanya’yı temsilen Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan ve Münster Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy tarafından TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral’ın koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim edildi.

Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, DİTİB Almanya camiası olarak sel felaketi sonrası yaraları bir nebze olsun sarmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Giresun için DİTİB’in gözetiminde hızlı bir yardım kampanyası başlattık. DİTİB adına yardımın ulaştırılması hizmetini üstlenen TDV’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederek, “DİTİB teşkilatının başlattığı Giresun yadım kampanyasına destek verenlerden Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral ise yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için gayret ettiklerini belirterek, „Bu zor günümüzde yanımızda olmalarından dolayı DİTİB teşkilatına ve yardımseverlere teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımların kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Almanya DİTİB teşkilatı tarafından teslim edilen yardımlarla psikososyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara destek olunacağı, ayrıca selden zarar gören cami ve Kur’an kurslarının bakım ve onarımı ile tefrişatının yapımına katkı sağlanacak.” diye konuştu.

Afet bölgesine gıda kolisi ve yıkanabilir maske ulaştırıldı

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, DİTİB Almanya’yı temsilen Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan ve Münster Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy ve TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral selin yaşandığı Doğankent, Yağlıdere, Espiye ve Dereli ilçelerinde incelemelerde bulundu. Afetten zarar gören camiler incelendi, vatandaşlarla geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post