Kanala atlayarak Alman çifti kurtardı

392 0

Almanya’nın Düsseldorf kentinde boğulmak üzere olan iki yaşlı Almanı kanala atlayarak kurtaran Murat Alkan “Ben insanlık görevimi yaptım.“ dedi.

Güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Alkan (46) işi vesilesiyle binaları kontrol ederken bir aracın Kö Grabben Kanalına uçtuğunu gördükten sonra tereddüt etmeden kanala atlayarak yaşlı Alman çiftin kurtarılmasına önayak oldu.

Alkan, “Ben olayın yaşandığı yerde bir güvenlik şirketinde çalışıyorum. Nehire düşmeden bir kişiye çarpmışlar galiba, oradan nehire düşmüş. Baktım araba nehire düşüyor, içinde çocuk yoktur inşallah dedim. Hiç bir şey düşünmeden çantamı çıkarıp hemen atladım.“ dedi.

İki yaşlı kişinin arabanın içinde olduğunu söyleyen Alkan, “ 80-85 yaşlarındaydılar ve birisi ayaklarından sakattı. Yani kurtarmamamız durumunda orada ölebilirlerdi. Bana bir kişi daha çıkarmama yardımcı oldu.“ şeklinde konuştu.

Çevrede toplanan insanların olaya karşı ilgisizliklerinden şikayetçi olan Alkan, “Orada 200 kişi toplanmış seyrediyordu ona üzüldüm. İnsanlık ölmüş dedim. Ben insanlık görevimi yaptım.“ dedi.

Alkan, “Ambulans geldi bizi ambulansa aldılar. Tüm elbiselerim ıslandığı için polis bana elbise verdi. Onlarla eve gidebildim.“ diyerek sözlerini tamamladı.

Related Post

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Posted by - 3. Oktober 2023 0
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Gelsenkirchen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mescid-i Aksa Camii’nde Mevlid-i Nebi coşkusu…