Selahattin Sapkıran: Kışın araç kullanırken dikkat

948 0

Bir çok markanın yetkili bayiisi, geniş ve gelişmiş teknoloji ile donatılmış tamirhaneye sahip olan Autoheuser’in sahibi Selahattin Sapkıran kışın araç kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalara sizler için değindi.

Kış mevsiminin gelmesi araçlarımızı mevsim şartlarına göre hazırlamamızı gerektiriyor. Kışın, kar ve buz yolları etkisi altına  aldığında ve zeminin ıslak olmasıda buna eklendiğinde, önlem almamız zorunlu hale gelir.

Aracımızın kış bakımının yapılmış olması önemlidir. Temel hazırlıklarının başında gelen ilk madde kış lastikleri takılı ve lastik basınçları tam olmalıdır. Bilinenin aksine lastik havaları 1 veya 2 psi artırılmalıdır ki lastikler yolu tam olarak kavramalıdır yolu tam kavrayamayan lastikler yolda tutunamaz. Diş aralıkları tam olarak yere tutunabilmeli ve içindeki su veya karı daha rahat tahliye edebilmelidir. Aracımızın silecek suyu her zaman özel antifrizli su ile dolu, ışıklandırma ekipmanı tam ve eksiksiz çalışır durumda olmalı. Her durum için hazırlıklı olmak adına aracımızda zincir veya patinaj önleyici başka ekipmanlar hazır ve sağlam olarak bulundurulmalıdır. Aracımızda çekme halatı ve takozlar ayrıca ilk yardım seti her an kullanmak için bagajımızda bulundurulmalıdır.

Related Post

Leave a comment