Kampanyaya Almanya’daki Türk işçilerden destek

284 0

Türkiyeden geçici işçi olarak gelerek Almanya’nın Brühl kasabasında bir Türk firmasının inşaatında çalışan işçiler aralarında topladıkları 10 bin 220 Euro’yu “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladılar.

Bağışa katılan 30 işçi fazla mesai ücretlerinden topladıkları parayı korona virüsünden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladı.

İşçileri çalıştıkları yerde ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, “Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Devletimiz gerekli tedbirleri hızlı ve etkin bir şekilde alıyor, bir çok çalışmamız var. Bu zor dönem toplumsal birlik ve berberliği gerektiriyor, bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde “Biz Bize Yeteriz” milli dayanışma kampanyası başlatıldı. Toplumumuz bu kampanyaya güçlü bir şekilde destek sağlıyor“ dedi.
Erciyes, “Ekmek parasını kazanmak için gurbete geldiniz, görüyorum kalbiniz, gönlünüz Türkiye’de. Sizlerde imkanlarınız çerçevesinde kampanyaya destek olmuşsunuz. Bunu öğrendiğimde memnuniyet duydum ve sağlık tedbirlerine uymak koşuluyla bizzat teşekkür etmek istedim. Almanya’da bulunduğunuz sürede bir ihtiyacınız olursa her zaman Başkonsolosluğumuzu arayabilirsiniz“ diye konuştu.

Related Post

Türk’ler Amerika’ya olumsuz bakıyor

Posted by - 10. Februar 2017 0
Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, geçen yıl yapılan ancak yeni açıklanan ankete katılanların sadece yüzde 12.4’ü ABD’ye ‚çok olumlu‘ baktıklarını belirtirtti.…

Camiye saldırı

Posted by - 31. Januar 2017 0
Kanada’da Quebec eyaletinin başkenti Quebec City’de aynı zamanda cami olarak kullanılan İslam Kültür Merkezi, namaz sırasında silahlı kişilerin saldırısına uğradı.…