İş adamının müthiş başarı öyküsü

1003 0

Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Mustafa Yalçın (38) 2006 yılında şoför ve paket dağıtıcısı olarak 1 araç ile başladığı paket servisini bugün 700 araçtan oluşan 1000 kişinin çalıştığı bir şirket haline getirdi.

Kısa adı D&M olan Deniz ve Mustafa Yalçın kardeşlerin adını alan ve dünyaca ünlü Amazon şirketinin Almanya’daki en büyük Paket Dağıtım şirketi olmayı başaran D&M Lojistik Köln şehrinde Almanya geneli bölge şirket yöneticileri ile bir araya geldi.

NH Collektion Otel Media Park’da düzenlenen toplatıya yönetim kurulu ve şirkete bağlı Almanya’nın dört bir yanından gelen bölge yöneticileri katıldı. Düzenlenen toplantı da şirketin şuandaki durumu 2019 hedefleri daha kaliteli dağıtıma ve hizmete yönelik izlenecek yollar masaya yatırıldı.

Düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerle bir araya gelerek şirketle alakalı bilgiler veren D&M Lojistik Genel Müdürü ve şirketin sahibi Mustafa Yalçın ‚‘’ 2006 yılında Köln’de bulunan DHL posta şirketinde paket dağıtıcısı olarak işe başladım. 2008 yılında ise sektörün kapısını aralayarak kendi aracımı aldım. 2 personelle birlikte şirketimi kurdum. E – Ticaret piyasasının gelişmesinin parelelinde de çok hızlı büyüyen logistik dağıtım pazarının parlak sektörlerden biri olacağını ve bu sektörde kalıcı zer edinmem gerektiğine kavradım. Hiç yılmadan azimle çalıştım. Verdiğim sözlerin arkasında durdum. 2 kişi ile başladığımız bu kısa süre zarfında tarihler 2016’ yı gösterdiğinde 160 kişiye çıktık. Aynı sene dünyanın en büyük E- Ticaret firması Amazon, kendi ürünlerini müşterilerine ulaştırmak için kurmak istediği dağıtım ağının bir parçası olaması için gelen teklif hayatımın ve kurduğum şirketimin dönüm noktası oldu. 2019 yılına gelindiğinde Bochum şehri ile başladığımız dağıtım ağını genişleterek Düselldorf ,Dortmund,Berlin,Frankfurt,Duisburg, Essen ve Köln bölgelerinin dağıtımını üstlenerek 700 araç ve 1000 kişilik çalışan sayısına ulaşmış ve sektörün öncü firması haline gelmiştir“ dedi.

Başarının sırrını neye borçlusunuz şeklinde gelen soruya cevap veren Yalçın, ‚‘ Bizim için başarının olmazsa olmazı dürüst ve çok çalışmaktan geçiyor. Kusursuz hizmet sunma misyonumuz, uyguladığımız kalite standartlarını ortaya koyarak günden güne kendini yenileyen ve bu doğrultuda prensiplerinden ödün vermeden emin adımlarla ilerliyoruz.Eğitime önem veriyoruz. Bu yıl alacağımız 15 gencimize meslek eğitimi vererek onları iş hayatına hazırlayacağız. Aynı zamanda dönem dönem çalışanlarımıza vereceğimiz seminerlerle onları ve şirketimizi daha kaliteli hale getireceğiz.Nitelikli insan kaynağı,müşteri odaklı hizmet ve analiz yönetim felsefesini birleştiren D&M Logistik olarak hedefimiz Almanya’da bu sektörde lider bir şirket olmayı başarmaktır “dedi.

D&M Logistik DHL şirketinin depo işletmesini yaparken Amazon şirketinin de en büyük dağıtım ağını oluşturan bir türk firması olarak gurur kaynağı olarak göze çarpıyor.

 

Related Post