Hüsnüşan hayaline kavuştu: Almanya’da bir ilki gerçekleştirdi

56 0

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Trabzonlu 25 yasındaki Hüsnüşan Suiçmez hayaline kavuştu.

Almanya’da bir ilki gerçekleştiren Hüsnüşan Almanca dilinde işitme engellilere yönelik işaret dilinde Elif-Bâ kitabı yayınladı.

3 yıllık hazırlık aşamasından sonra yayınladığı Elif Bâ kitabı ile hayaline kavuştuğunu ifade eden Hüsnüşan Suiçmez, “Uzun bir çalışma sonunda işitme engelli kardeşlerimin istifa edebileceği bir kaynak kitap yayınladım. Çok mutluyum” dedi.

Elif Bâ kitabının hazırlık aşamasından bahseden Hüsnüşan, “18 yaşında işitme engelli kardeşim Erva, kitabımın hazırlanmasında feyz kaynağım oldu. Çünkü 3-4 sene önce kardeşime din eğitimi aldırmak istediğimizde henüz böyle duyma engelli çocuklara ders verecek yetenekli hocalar olmadığını ve faydalanacak kitaplar da sadece Türkçe işaret dilinde olduğunu öğrendik. Okulda Almanca işaret dilinde eğitim aldığı için, Türkçe işaret dilinden faydalanamadık. Kardeşimin durumunu zorlaştırmamak adına Almanca beden diliyle (işaret dili) yetiştirdik. O günden itibaren Allah hiç bir derdi ve olayı sebepsiz insanoğluna vermediğini ve mutlaka insanoğluna da bir görev düştüğünü düşünerek benim yapabileceğim ne olabilir arayışına yoğunlaştım, yoğunlaştıkça bu kitabi çıkarma fikri aklıma geldi. Ablası olmakla birlikte hem öğretmeni oldum hem öğrencisi. Bilmediklerimi ondan öğrendim, bildiklerimi de ona aktardım. Kitabı hazırlarken de en büyük destekçim ailem ve kardeşim oldu. Kardeşime ve arkadaşlarına hafta sonu Kur’an-ı Kerim’in temel bilgilerini, namaz surelerini ve duaları kapsayan dersler vermem kitabı hazırlamamın en önemli öğesi oldu” ifadelerini kullandı.

İnşaat mühendisliği mezunu Hüsnüşan, şöyle devam etti: “Okumayı seviyorum, insanlara faydalı olmaktan mutlu oluyorum. Elif Bâ kitabım da kardeşimle başladığım arkadaşlarıyla devam ettiğim bir çalışmanın sonrasında gerçekleşen bir eser. Kitabım online shop üzerinden satışa sunuldu ve her kitapçıdan temin edilebilir. Bundan sonraki hedefim, hem branşım ile alakalı hem de Kur’an-ı Kerim ve hadislerden oluşan Almanca işaret diliyle küçük çaplı da olsa çalışmalarımı sürdürmek.”

Elif Bâ kitabının 64 sayfadan oluştuğunu söyleyen Hüsnüşan, kitabında alfabe, hareke, cezm ve şedde tanınmasına ve Kur’an-ı Kerim’e geçişe kadar temel bilgilerden oluştuğunu ifade etti.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Miniklerden anlamlı bağış

Posted by - 29. August 2021 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Lülsdorf Selimiye Camii Kur’an kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları selden zarar gören ailelere…