IGMG Köln Şube İdarecileri toplantısı yapıldı

896 0
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları  Genişletilmiş şube yürütme kurulu idarecileri toplantısı Köln bölge salonunda yapıldı.IGMG Köln Bölge başkanı Selehattin Demirci, Ramazan ayı öncesi dünya mazlumlarının sofrasına ulaşacak kumanyaların takibi yeni alınan şubeler, Avrupa Hitabet yarışmasında bölge merkezi islami ilimler ve Gumersbah, okullarından  kazanılan iki birinciliği, 2018 Kuran yarışması  bölge elemeleri, İrşad paneli(bu yıl imamı Malik), 2018 Hacı adaylarında görünür artış, 24 haziran seçimlerinde cami kürsülerinin hiç bir siyasi partiye açılmaması,konularında cemiyet idarecilerini bilgilendirdi.
HASENE SUNUMU
Halil Yılmaz bu yılki Kumanya hedefini aştıklarını ifade ederek, “bu rakam hepimizi memnun etti.” Diğerek çalışmaların bir ay daha devam ediceğini bildirdi.
EĞİTİM SUNUMU

Bölge eğitim başkanı Cengiz Dönmez Engelliler eğitimi hakkındaki çalışmalar ( kabartmalı Kuran), Açık öğretim İmam hatip lisesiyle alakalı bilgilendirme yaptı.

SOSYAL HİZMETLER
Bölge sosyal hizmetler başkanı Fevzi Bayrak 2018 hedefleriyle alakalı şubelerin geldikleri son durumun taramasını yaparak tüm cemiyet başkanlarına gayretleri için teşekkür etti.
CELİL YALINKILIÇ TOPLANTIDA 
IGMG Genel merkez hatibi Celil Yalınkılıç zekatın kimlere verileceğiyle alakalı Hz Muhammed(sa) ve ashabının uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.
İNANAN AMA İNANDIĞINI YAŞAMAYAN DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİ
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Köln bölgesinin  genişletilmiş şube idarecileri toplantısında seminer veren,genel merkez  fetva komisyonu üyesi  Celil Yalınkılıç gündeme dair uyarılarda bulundu. Özellikle son yıllarda  görünen inanç eksenli sapmaları tahlil eden Yalınkılıç sorunun  nereden kaynaklandığını verdiği örneklerle ifade etti. IGMG genel merkez irşad başkanı ve fetva komisyon üyesi Celil Yalınkılıç,
“İbadet etmiyen bunun luzumsuz olduğunu addeden tanrı diye inanan tanrıyıda kafasında bir yerlere oturtturan ihtiyaç halinde ona göz kırpan böyle bir din anlayışı yeşermiye başladı. Bu bizim imam hatip liselerindede diğer liselerdede türedi. Dindarlığa dair imkanların alabildiğine genişlediği bir süreçte böyle bir gençlik yetişmiye başladı dedi.” Yalınkılıç istanbulda imam hatib lisesini okuduğu yılları günümüzle kıyaslayarak “ şimdiki imam hatip liseleri başbakanlık sarayları gibi ama ne oluyorda bizim bu gençlerimiz Deist oluyorlar. Her yıl hacca, iki defa umreye giden, beş vakit namazınıda kılan adamın rüşvet aldığını görünce genç , deist oluyor. Ben böyle bir tanrıya inanmıyorum  diyor bu noktaya getiriyor. “Dedi. Yakınkılıç tarikatların holdingleştiğini milletvekili pazarlıklarının oluşturulduğunu gören  yeni neslin tarikatlara islami cemaatlara şüpheyle yaklaşarak güven problemi oluştuğunu ifade ederek sözlerini sürdürdü.
 

İskender GÜNGÖR

 

Related Post