Görme engelli Nuray’ın Kur’an okuma azmi

442 0

Almanya’nın Duisburg şehrinde yaşayan ve doğuştan görme engelli Nuray, Elifba‘dan başlayarak Kur’an-ı Kerim’e geçme azmi büyük takdir topladı.

Duisburg – Meiderich DİTİB Hacı Bayram Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler kurslarına katılan 11 yaşındaki Nuray Sarıkaya üç aylık bir eğitim sonunda Kur’an-ı Kerim’e geçti. Doğuştan görme engelli olan Nuray, kabartma yazı olarak bilinen ‚Braille alfabesi‘ ile Elifba‘dan başlayarak Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin sevincini yaşadı.

Nuray’ın gayretini takdirle karşıladıklarını ifade eden Din görevlileri Hüseyin Yavaş, Feyzullah Taşçı, Havva Öztürk ve Dernek Başkanı Bahattin Turgut, „Nuray kızımızın azmi takdire şayandır. Derneğimizin, kurs arkadaşlarının övünç kaynağı oldu. Gözü görmemesine rağmen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyabiliyor. Kendisini, anne ve babasını Kur’an öğrenme azminden dolayı tebrik ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

Gözlerinin görmemesinin bir şeyleri başarabilmeye engel olmadığını vurgulayan din görevlisi ve eğitmen Havva Öztürk, „Nuray ile Elifba’dan başlayarak Kur’an-ı Kerim’e geçtik. Nuray inandı ve başardı. Arkadaşlarıyla birlikte bir şeyleri öğrenmeye görmenin engel olmadığına şahit olduk. Başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Duisburg

Related Post

Merzig şehrinde Müslüman mezarlığı açıldı

Posted by - 11. Juli 2018 0
Almanya’nın güneybatısında yer alan Saarland eyaletine bağlı Merzig şehrinde Müslümanlar için mezarlık açıldı. Merzig Belediyesi’nin desteğiyle Müslümanların defin işleri yapabileceği…