Hessen Eyaleti’nde Mevlid-i Nebi coşkusu

325 0

HHessen DİTİB Eyalet Birliği 1. bölge cemiyetlerinin ev sahipliğinde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) Bağlı Wald-Michelbach, Wahlen, Viernheim, Fürth, Hirschhorn ve Beerfelden cami derneklerince organize edilen program, Wald-Michelbach Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Program; Din Görevlisi Erdal İlhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Wald-Michelbach Wahlen Camii Dernek Başkanı Ahmet Suna, Din Görevlisi Fehmi Özcan, DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan, Hessen Eyaleti Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım’ın selamlama ve açılış konuşmalarıyla başladı.

“Peygamberimiz ve Aile” konulu sinevizyon gösterisi, öğrencilerin ilahi, kırk hadis ve veda hutbesi okumalarıyla devam etti.

DİB Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı tarafından “Peygamberimiz ve Aile” konulu bir konferans verildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in aile hayatından örnekler veren Akıncı, ailenin öneminden, aile bireylerinin görev ve sorumluluklarından bahsetti.

Cemiyetlerin başkan ve yöneticileri, din görevlileri, kadın ve gençlik kolları ile cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Mevlid-i Nebi programı, gül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.

Related Post

BIG Partisi Başkanına tehdit mektubu

Posted by - 23. Mai 2019 0
Almanya’da Türklerin kurduğu Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız’a kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından islamofobik…