İftar sofrasını paylaşıyoruz

634 0

İslâm Kültür Merkezleri Birliğinin Villa Hahnunburg’ta düzenlediği iftara Başbakan Yardımcısı Dr. Joachim Stamp, Türkiye Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antwerpes , İslâm Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Başkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda üst düzey yetkili ve misafir katıldı.

Kuzey Ren Vestfalya Başbakan Yardımcısı ve Aile Bakanı Dr. Joachim Stamp ’’Beni buraya çağırmanızdan ve burada değişik kültür ve inançlardan insanlarla bir arada olmaktan son derece mutluyum.’’ dedi. Stamp ’’Birçok yerde müslüman kuruluşlar tarafından bu gelenek sürdürülüyor ve bir çok inanç kuruluşu, cami kapılarını geniş bir kesime açıyor.’’ şeklinde konuştu.

İftar yemeğinde açılış konuşmasını yapan VIKZ Başkanı Ali Yılmaz “Farklı dinlere ve dünya görüşlerine mensup insanlar olarak bu akşam bir araya geldik ve iftar sofrasını paylaşıyoruz, saygı ve hoşgörü içerisinde bir arada oturuyoruz. Bu ve buna benzer birçok müesseselerimizde uzun yıllardan beri sergilenen bu tablo, barış içerisinde yaşamanın ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini teşkil ediyor.“ dedi.

İftar programında konuşan Türkiye Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes “Ramazan ayı boyunca bütün dinlerin temel öğretisi olan iyi insan olma yönünde daha fazla çaba ortaya koyarız. Dostluğu, yardımseverliği ve paylaşmayı daha yoğun hisseder ve yaşarız.“ şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşları ve dini kurum temsilcilerinin yaptığı konuşmalar ardından iftar yemeği yendi.

Related Post

Almanya’da mahkumlara erken tahliye

Posted by - 19. Dezember 2020 0
Almanya’da 1000’e yakın mahkum Noel Bayramını evde geçirmeleri için erken tahliye edildi. Cezaevinde iyi hal gösteren mahkumların yararlandığı bu durumdan,…