Genç yetenek RUSYA ‚dan biricilikle döndü

494 0

İSA AKSOYLU

Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan 12 yaşındaki genç yetenek Mert Aksoylu,Rusya Federasyonuna bağlı Adigey Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından Maykop şehrinde düzenlenen , “ Adigey Genç Yıldızları “ yarışmasında Enstrüman dalında ve kendi yaş grubunda birinciliği kazandı.

Henüz 10 yaşında iken tanıştığı akordeon müzik aletini kendi başına Youtube kanallarına bakarak öğrenen ve kendinisini geliştiren küçük müzisyen Mert Aksoylu yeteneği fark edilerek Rusya’ya bağlı Adigey Cumhuriyetine davet edildi.
Çerkes Kökenli olan Gazeteci babası İsa Aksoylu ve Köln’ün tanınmış ünlü Müzisyeni Aykut Şahin ile birlikte Kültür Festivaline giden küçük yetenek Mert Aksoylu, yolda THY uçağının 1 gün rötar yapması ve yarışmalara geç başlamasına rağmen , umudunu ve kazanma ruhunu kaybetmeden sahneye çıktı.

Farklı uluslardan genç ve yetenekli müzisyenleri desteklemek, onlar arasında dostane ilişkilerin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla Maykop Filarmoni‘ de düzenlenen festivalde (6- 22 ) üç ayrı yaş grubu ve 4 farklı kategori de düzenlenen “ Adigey Genç Yıldızları “ yarışmasında çocuklar tüm performanslarını sergileyerek jürinin beğenisini toplamaya çalıştılar. Sahneye çıkan Mert Aksoylu ,hayatının bir parçası olan akordeon ile çaldığı muhteşem müziği , jüriyi büyülerken tam puan almayı başararak katagorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Çerkes Kökenli Niğdeli bir babanın oğlu olmanın gururunu yaşadığını belirten Mert Aksoylu, “ Müzik benim hayatımın bir parçası oldu. Beni babamdan sonra en iyi anlayan akordiyondur. Gece rüyamda bile akordeon çaldığımı görüyorum. Kendi başıma Youtube kanallarına bakarak öğrendim .Sonrasında ise Blan Jalouqa abimden destek aldım . Aykut Şahin abimin sayesinde de yarışmaya davet edildim. Aldığım ödül benim için çok önemli ve anlamlı. Bundan sonra kedimi müzik alanında alacağım eğitimlerle geliştirerek ilerde çok daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyorum “ dedi.

Oğlu Mert Aksoylu’nun aldığı başarıdan ötürü gurur duyduğunu belirten baba İsa Aksoylu , “ Bir baba olarak oğlumun bu başarısı gerçekten beni çok mutlu etti. Yarışmaya katılırken herhangi bir ödül beklentimiz yoktu. Bu onun müzik hayatında katılacağı ilk yarışmaydı kazanmasa da en büyük mutluluk yarışmaktı. Nitekim 1.oldu. Müzik bu yaşta onun hayatını bir parçası oldu. Ben de bir baba olarak onun gerek müzik hayatında gerekse diğer alanlarda tüm yaşamında elimden geldiğince yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğim “ dedi.

Yarışmanın Jüri üyelerinden Aykut Şahin ise ,“ Mert gerçekten yetenekli bir evladımız.Ümid ediyorum ki bu yarışma onun için bir dönüm noktası olur. Müzik öylesine onun ruhunu işlemiş ki ilk görüşte fark ettiriyor. Alacağı iyi bir eğitim ve destek ile ileriki müzik hayatında çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyor ve kendisini canı gönülden kutluyorum “ dedi.

Related Post