DİTİB desteğiyle inşa edilen “İyilik Konutları”nın açılışı yapıldı

204 0

Almanya’dan hayırseverlerin katkılarıyla İdlib’de ağır kış şartlarında çadırlarda yaşayan aileler için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde başlanan “İyilik Konutları”ndan 4 bin 300’ü tamamlandı.

DİTİB, ağır kış şartlarında çadırlarda yaşayan savaş mağduru ailelere destek olmak amacıyla “Bir iyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla “İyilik Konutları” kampanyası başlatmıştı.

DİTİB tarafından başlatılan kampanyaya destek veren hayırseverlerin katkılarıyla 6 bin konutun 4 bin 300’ü tamamlandı, diğer evlerin yapımı ise sürüyor.

İyilik Konutları’nın açılışı yapıldı

DİTİB desteğiyle İdlib’de inşa edilen İyilik Konutları’nın açılışı; TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık ile DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Saarland Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci, Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan ve Münster Eyalet Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy ile gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya genelinde DİTİB dernekleri tarafından başlatılan kampanya ile bugüne kadar 4 bin 300 konutun yapıldığını ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildiğini belirten DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, kalan evlerin yapımının sürdüğünü söyledi.

Evler ailelere teslim edildi

“İyilik ve hayırda yarışıyoruz” diyen Atasoy, “Zor şartlarda yaşamlarını idame ettiren kardeşlerimiz rahat edecekleri evlerine kavuşuyorlar inşallah. DİTİB heyeti ile birlikte bugün ailelere evlerini teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İyilik hareketimize katkıda bulunan bütün hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca proje alanına okul ve cami gibi ibadethane ve sosyal tesis yaptıracaklarını da sözlerine ekleyen Atasoy, “İyilik Konutları” hakkında şöyle konuştu: “Evler iki oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. 38 metrekare büyüklüğündeki evlerde bir ailenin çocuklarıyla rahatça içinde yaşayabileceği şekilde inşa ediliyor. Binaların üstü betonla örtülü olup, giriş kapıları güvenlik açısından çelikten yapılıyor. Kanalizasyondan temiz su giderine kadar her türlü alt yapı hazırlanıyor. Yakın tarihte hayırseverlerimizin katkıları ile yetim ve mağdur ailelerin eğitim ve sağlık gibi önemli ihtiyaçlarına da cevap vermeyi arzuluyoruz.”

Gönüllü DİTİB heyeti ayrıca bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttı ve yetimhaneyi ziyaret etti.

Ercüment Aydın / Köln-İdlib

Related Post