MARNA RESTAURANT İSTANBUL’DA AÇILDI

59 0

KÖLN – İSTANBUL

Almanya’nın tanınmış Türk iş adamlarından Mustafa ve Yusuf Yalçın kardeşler Türkiye’de yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek, İstanbul’un en gözde semtlerinden Bakırköy Yeşilyurt’ta, denize sıfır konumda ‘’Marna “ isimli Restaurantı muhteşem bir törenle açtı.
Şafak Sezer’in başını çektiği Kolpaçino 44 ‘lük filmi kadrosunun hazır bulunduğu açılışa, Galatasaray ve milli takımın eski kaptanı Bülent Korkmaz ve oyuncu Mustafa Üstündağ’ın yanısıra çok sayıda ünlü ve seçkin davetli katıldı.


Mekanın açılışını yapıp kurdelesini kesen Şafak Sezer,“ Türkiye mutfak konusunda dünya çapında çok başarılı. Burası da öyle bir Restaurant. Tüm ekibimizle buraya geldik. Hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. 12 Ocak’ta yeni filmimizle sinemada seyircimizin beğenisine çıkacağız.Hamuru güzel, ekmeği iyi, eti güzel pişmiş bir iş oldu. Kadrosunda yıllardır hepimizin tanıdığı duayen sanatçılar rol aldı. “ dedi.

Gerek Almanya’da, gerekse Türkiye’de yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeyi başaran DM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın, ‘’ Hayalimde böylesine özel ve elit bir mekanı açmak vardı.Türkiye’nin en deneyimli ve tanınmış iki Executive Şefi Mehmet Fatih Kalaycıoğlu ve Ayvaz Akbacak ‘dan oluşan muhteşem personel arkadaşlarımızla birlikte, Marmara denizinin huzur veren manzarası eşliğinde lezzetli yemeklerin tadına varmak isteyenlerin uğrak noktası olmak adına Marna Restaurantımızı açmış bulunmaktayız. Bundan bir kaç yıl önce Balıkesir’in İvrindi ilçesinde 22 bin metrekare açık, 5 bin metrekare de kapalı alanda kurduğumuz Aydeniz Et Entegre tesisimizde kesimi yapılan dünyanın en lezzetli etlerini bundan böyle diğer kasap ve restaurantlarımızda olduğu gibi Marna’ da da değerli müşterilerimizin damak tadına sunacağız. Bu bağlamda ülkemize elimizden geldiğince yatırım yapmaya da devam ederken, bu tarzda elit mekanları da Almanya’ya açmayı düşünüyoruz ‚’ dedi.

Türkiye’nin en deneyimli iki Executive Şefi Mehmet Fatih Kalaycıoğlu ve Ayvaz Akbacak, ülkemizin en kaliteli küçükbaş hayvancılığının yapıldığı Balıkesir’in İvrindi ilçesinden “Aydeniz Et” ile iş birliği yaparak İstanbul’un en nezih bölgelerinden Yeşilyurt’ta “Marna Restaurant” adıyla muhteşem bir mekâna imza atıyor. Geleneksel kebap ve modern Anadolu mutfağının yanı sıra, kendi besi çiftliklerinden üretilen kırmızı et çeşitliliği, sıcak ve görkemli atmosferi, deniz manzaralı çok şık dekorasyonu ve deneyimli hizmet kalitesi Marna’yı, İstanbul’un en iddialı restoranlarından biri haline getiriyor.
Girişten itibaren harika dizayn edilmiş bir ambiyans sizi sararken mekâna has çok şık kıyafetli personeller de hemen etrafınızda beliriveriyor. Büyük yatırımlarla ortaya konulan iç tasarım, yüksek tavan, Türk motifli ama İtalyan tasarım detaylarıyla harika bir atmosfer oluşturulmuş. Yüzlerce metre karelik salonunda ilerledikçe Marmara Denizi’nin panoramik manzarasına şahit olmaya başlıyorsunuz. Marna Restaurant’ın özel bölümlerinden biri “P. Lounge” adeta lezzet ve keyfin buluşma noktası sanki. Yemek sonrası masadan kalkarak koltuklarda denizin huzurunu hissettirecek özel tasarlanmış bir keyif molası veriyorsunuz. Yine restoranın alt katında denize çok daha yakın mesafede bulunan VIP odalarında ise geniş yemek masaları, sıcak ve samimi bir ortamda yemek yeme fırsatı sunuluyor. Aynı zamanda düğün, nişan, iş toplantıları veya özel kutlamalar gibi etkinlikler için de ideal bir mekân niteliğinde.

KIRMIZI ET TUTKUNLARININ YENİ ADRESİ
Kırmızı et tutkunlarının lezzet noktası olmayı hedefleyen Marna Restaurant’ın menüsü, Türkiye’nin en deneyimli iki Executive Şefi Mehmet Fatih Kalaycıoğlu ve Ayvaz Akbacak tarafından itinayla hazırlandı. Menüde geleneksel tatlar, eşsiz modern lezzetler ve her damak tadına uygun farklı yorumlanmış et seçenekleri yer alıyor. Ayrıca Anadolu’nun her bir mutfağından özenle harmanlanmış bir sofrayı da burada bulabilmek mümkün. Yağlı Kara, Trüflü Kebap, Örgü Kebap, Kuzu Kafes gibi imza lezzetlerin yanı sıra, Balıkesir’de kendi çiftliklerinde özenle beslenmiş besilerden gelen etlerle 20 gün kuru dinlendirilerek yapılan ve odun ateşinde mühürlenen Dry Aged gibi zengin nefaset dolu ürünler bulunmakta.

“30 YILI AŞKIN DENEYİMİMİZİ BURAYA AKTARDIK”
Yıllara dayanan tecrübesiyle Marna Restaurant’ın kuruluş hikâyesini anlatan Kurucu Şef Mehmet Fatih Kalaycıoğlu’na (Mehmet Butcher), ‘‘ Edremit’te bir mekan açılması sırasında danışmanlık verdiğim Aydeniz Et yetkilileri, İstanbul’da nezih bir mekân açmak istediklerini söylediklerinde Ayvaz Akbacak şefimle istişare ederek teklifi birlikte kabul ettik. Her birimiz 30 yılı aşkın deneyimlerimizi buraya aktardık diyebilirim. Bu restoranı kurarken çok ince düşündük, irili ufaklı her şeyi takip ettik ve yaklaşık 1 ay boyunca da Türkiye’yi gezdik. Tam sekiz ile gittik ve bu illerde üçer gün kaldık. Gezerken de buraya hangi ürünü nereden alabiliriz diye çok düşündük. Mesela soslarımızda kullanmak üzere koruk suları aldık. Yine bazı ürünlerimizde farklı olarak Adıyaman’da yaptırdığımız erik ekşisini kullanıyoruz. Her yeri gördükten sonra menüye daha lezzetli olabilecek birçok ürün ekledik. Ayvaz Şef ve Mehmet Şef olarak yaklaşık bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Artık Marna olarak şu an faaliyetteyiz. Gündüz 12.00’den gece 02.00’ye kadar hizmet veriyoruz. Bundan sonra yurt dışına açılma hedefimiz var. Yatırımcı firmanın Almanya’da işleri ve bağlantıları bulunduğundan ilk olarak orada da çok güzel mekanlar bakıyoruz” diye konuştu.
Marna Restaurant ’ın lezzetleri konusunda oldukça iddialı olduklarını vurgulayan Mehmet Şef, “Marna çok başarılı bir hikâye yazıyor. Özellikle Türkiye’nin en iyi etleri Balıkesir’de ve İvrindi ilçesinde bulunuyor. Yatırımcımız olan Aydeniz Et’in çiftliğindeki en iyi kuzular kendi tesislerinde kesildikten sonra İstanbul’daki Marna Restaurant’a geliyor. Eğitimli, daha önce Aydeniz Et’de çalışan uzman kasapların elinden geçerek kebapçı ustaların tezgâhına geliyor. Kebapçılarımız da en güzel şekliyle Antep’ten gelen kuyruk yağıyla bütünleştirip çok lezzetli kebaplar yapıyorlar. Ayrıca müthiş mezelerimiz de var ‘’ dedi.

“TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ OLUŞMAYA BAŞLADI”
Marna Restaurant’ın bir diğer Kurucu Şefi Ayvaz Akbacak ise dünyanın Türk mutfağına bakış açısını şu sözlerle değerlendirdi; “Türk mutfağının dünyadaki algısı son 10 yılda giderek yukarı doğru çıkıyor. Çünkü Türk mutfağı eskiden bu yana çok tanıtılmayan bir mutfaktı. Yabancı ülkelerde Türk mutfağına bakış açısı sadece simit kebap ve dönerden ibaretti ve bunların hiçbiri de iyi yapılmıyordu. Dünyada Türk mutfağının ciddi bir ivme kazanmasının etkenlerinden biri Türkiye’ye gelen Michelin Guide ve Gault Millau restoran değerlendirme sistemleridir. Türkiye’de artık bir gastronomi turizmi oluşmaya başladı diyebiliriz. Uzun zamandır Adana, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerimize günü birlik yemek turları düzenleniyor. Bunlar bizim için büyük bir PR. Yurt dışından İstanbul’a gelip lezzetlerini tadıp tekrar ülkesine geri dönmek isteyenleri de görmeye başladık. Bir ikinci etken ise ülkemizde artık ciddi etkinliklerin yapılması ve buraya gelen Michelin yıldızlı şeflerin Türk ürünlerinden ve lezzetlerinden feyz alıp kendi menülerine taşımasıdır. Üçüncü etken ise ülke dışında Michelin yıldızlı Türk şeflerimiz var. Bu şefler iyi yerlerdeki Türk lokantalarında tanınmaya başladılar. Bu şefler temsil ettikleri Türk mutfağını yukarıya doğru taşıyorlar.

Related Post