DÜNYANIN EN BÜYÜK OYUN FUARI GAMESCOM KÖLNDE AÇILDI

563 0

İSKENDER GÜNGÖR

21-25/8/2018 tarihleri arasında gezilebilecek olan dünyanın en çok takip edilen interaktif oyun ve eylence fuarı Gamescom Almanyanın Köln şehrinde kapılarını ziyaretcilere açtı. Gamescom açıılışını Kuzey Ren Westfalya eyalet başbakanı Armin Laschet yaptı. İlk gün iş ve şirket sorumlularının gezdiği fuarın ikinci günü büyük çoğunluğu genç yüzbinlerce kişi ziyaret etti.

Fuar alanının kurulduğu Köln’ün Deutz semti adeta günün tamamı boyunca yoğun trafik  yaşandı. Yaklaşık yarım milyon ziyaretcinin takip etmesi beklenen Fuarda 60 a yakın ülkeden 1000 katılımcı firma en yeni ürünlerini sergiliyorlar.

Gamescom oyun fuarı için basılan özel katalogda geçtiğimiz onlarca Türk firması bulunurken bu yıl sadece  TaleWorlds isimli Türk firması iştirak etti. Şirketin fuar müdürü Armağan Yavuz gazetemize  fuarı değerlendirdi.

– “Fuardan daha çok beklentimiz ürünlerimizi tanıtmak. Avrupanın çeşitli ülkelerinden gelen basın ve Youtuberlarla tanışma fıstatımız oldu. Yeni çıkan ürünümüzü tanıttık. Fuardan genel olarak memnunuz diyebilirim. Daha önceki yıllardada buraya katıldık olumlu dönüşler oldu.“ dedi.

Gamescom Köln fuarında bu yıl dünyaca ünlü markalar İntel Mikrosoft-xbox -shovbühne youtube, Tiwietter, Mixer, Facebook, aerus Bad Bloud gibi markalar devasa büyüklükteki standlar kurdular. Fuarda Güney Kore kökenli Samsung firmasının standı her yıl olduğu gibi göz doldurdu. Dünyanın en ünlü oyun markası Playstechen kurduğu oyun trübününde oyunlarda Porsche araçlarını kullanarak fuarın en dikkat çeken standını oluşturduğu gözlendi. Fuar 25 Ağustosa kadar sabah 9- akşam 20 ye kadar gezilebilecek. Geçtiğimiz yılki Gamescom fuarının açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yapmıştı.

Related Post

DİTİB’de sertifika töreni

Posted by - 22. Mai 2019 0
DDİTİB Eğitim-Araştırma ve Yayın Hizmetleri Müdürlüğü, Almanya’da yaşayan ve Almanca olarak İslam’ın temel öğretileri ile ilgili bilgi edinmek isteyen Müslümanlara…