DİTİB ailesi Kurban Bayramı‘nda bir araya geldi

553 0

Köln – Kurban bayramının ikinci gününde Köln bölgesi DİTİB dernekleri dernek başkan ve yöneticileri ile din görevlileri, Genel Merkez ve Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) personeli geleneksel bayramlaşma merasimiyle bir araya geldi.

DİTİB Sergi Salonu‘nda öğleden önce personele öğleden sonra Köln bölgesi DİTİB dernekleri başkan ve yöneticileri ile din görevlilerine yönelik düzenlenen aile bayramlaşma programına; Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen, DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek ve yönetim kurulu üyesi Abdurrahman Atasoy katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, 2018 yılının ikinci yarı diliminde Köln bölgesi cami derneklerinin yaptığı çalışmalara değinen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkan Vekili Süleyman Börek, Ramazan ayının maneviyatının dolu dolu yaşandığını, Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nda yapılan çalışmaların da takdire şayan olduğunu söyledi.

Küçücük meblağlarla dünyanın yedi kıtasında gönül köprüleri kurduk

DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, bayramların, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu, birlik ve beraberliğimizi, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü duygularıyla pekiştiren, önemli günler olduğunu belirtti. 2018 yılı Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasında insanların DİTİB’e büyük teveccüh gösterdiğini ifade eden Dilek, “Küçücük meblağlarla dünyanın yedi kıtasında gönül köprüleri kurduk, dualar aldık. Türkiye Diyanet Vakfı güvencesi DİTİB aracılığıyla dünyanın her yerinde bizlerden şefkat bekleyen insanlara, topluluklara, kardeşlerimize bu iyilik hareketiyle, sahiplenme, kol kanat germek için yola çıkan gönüllü görevlilerimize kesim ve dağıtım işlemlerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gönüllülerimizden aldığımız bilgileri insanlarımızla paylaşıyoruz, aldığımız duaları paylaşıyoruz. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, bu mübarek günlerin, yaşadığımız topluma, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Yapılan işlerde, insani ilişkilerde dua almanın önemine değinen Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen, müminin müminle olan ilişkisinin bir binanın duvarındaki tuğlaların ilişkisine benzediğini ifade etti. Türkmen, dua almak için el birliği, gönül birliği ve fikir birliğiyle mümimlere faydalı ve destek olmakla mümkün olabileceğini söyledi. Türkmen konuşmasını dernek başkanları, din görevlileri ve personelin bayramını tebrik ederek tamamladı.

Program, yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma ile sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post