DİTİB’den selde zarar gören Heinsberg şehrine 10 bin Euro yardım

309 0

Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yaşanan sel felaketinin ardından, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’nin afet bölgelerinde yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla Almanya genelinde başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde Heinsberg‘e ilk etap yardımlar gönderildi.

DİTİB Köln Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, DİTİB adına Heinsberg Kaymakamı Stephan Pusch’u makamında ziyaret ederek, 10 bin Euro tutarındaki bağış çekini takdim etti.

Yaşanan yoğun yağışın ardından Heinsberg şehrinin sular altında kaldığını ifade eden Heinsberg Kaymakamı Stephan Pusch, yapılan bağışlardan ötürü DİTİB teşkilatına teşekkür etti.

Bu zor zamanlarda insanların birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmasının önemine dikkat çeken Pusch, yardım yapan cami cemaatine ve katkı sunanlara minnettarlığını dile getirdi.

Ziyarette DİTİB adına geçmiş olsun dileklerini ileten DİTİB Köln Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, DİTİB teşkilatı olarak sel felaketinin ardından Almanya genelinde bir yardım ve dayanışma kampanyası başlattıklarını ifade etti. DİTİB’in dini alanda olduğu kadar, insani yardım ve hayri alanlarda da faaliyette bulunan bir kuruluş olduğunu belirten Onur, şehir halkının acısını ve üzüntüsünü paylaşmanın ve afetzedelerin yanında olmanın insanî bir görev ve sorumluluk olduğunu söyledi.

DİTİB teşkilatına bağlı derneklerin mahallinde yaptıkları ayni ve nakdi bağışların haricinde, Genel Merkez tarafından başlatılan kampanyada da yaklaşık 100 bin Euro tutarında bağış toplanmış ve ilk etapta Ahrweiler şehrine 30 bin Euro, Stolberg şehrine 15 bin Euro ve Heinsberg şehrine ise 10 bin Euro gönderilmişti.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Araç kış bakımı

Posted by - 1. November 2018 0
Araç sürücülerinin bugünlerde olası kazaların önüne geçebilmesi için araçlarının kış bakımını yaptırması gerekiyor. Soğuk hava koşullarında aracın direncinin arttırılması ve…