Cenaze nakil görevlisi dualarla son yolculuğuna uğurlandı

129 0

Köln’de genel merkezi bulunan DİTİB – Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Cenaze Fonu bünyesinde nakil görevlisi olarak çalışan Yakup Çebi, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Hessen bölgesi cenaze nakil görevlisi olarak çalışan ve bir süreden beri tedavi gören Yakup Çebi 53 yaşında Hakka yürüdü.

Merhum Yakup Çebi için ikamet ettiği Offenbach kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi.

Merasime, Hessen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan, Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Mert, Cenaze Fonu birim sorumlusu Serdar Demir, Cenaze Fonu Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Karabıyık’ın yanı sıra çevredeki cenaze nakil görevlileri ile çok sayıda seveni katıldı.

Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.

Yüzlerce insanı son yolculuğuna uğurlayan ve kederli ailelerin acısına ortak olan Çebi için, bu sefer kendi cenaze namazında sevenleri saf tuttu.

Merhum Yakup Çebi için namaz öncesinde helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde merhumun cenazesi memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesindeki aile kabristanlığına defnedilmek üzere nakledildi.

Cenaze namazı sonrası Gürcan Mert, DİTİB ve ZSU adına merhum Yakup Çebi’nin ailesine taziyede bulundu.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

KÖLN KONSOLOSU BİLGİLENDİRDİ

Posted by - 13. November 2018 0
İSKENDER GÜNGÖR Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri vatandaşları bulundukları ülkelerde  bilgilendiriyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşların vatandaşlık emeklilik,evlilik askerlik gibi konularda çıkan yeni…

CAM KENARINDA OTURANLAR GRİP OLMUYOR

Posted by - 21. März 2018 0
Uçakta cam kenarında oturuyorsanız, grip olma riskiniz daha az. Yapılan bir araştırmaya göre uçakta koridor tarafında oturanlar cam kenarında oturanlara…