DİTİB‘de „Yunus Emre Özel Konseri“

554 0

Köln DİTİB Genel Merkez’de tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelenen eserler, düzenlenen bir konserde sanatseverlerle buluştu.

Köln Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) organize ettiği ve DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi‘nin (ZSU) desteklediği konserde, Mustafa Alp Ataç yönetimindeki 70 kişilik NRW Türk Müziği Korosu sahne aldı.

Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emine Seçmez, DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Genel Müdürü Ali Özdemir’in yanı sıra DİTİB birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı konserin açılış konuşmasını Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yılmaz Bulut yaptı. Bulut, Yunus Emre’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi vererek, konserde emeği geçenlere teşekkür etti.

DİTİB Genel Sekreteri Dr. Emine Seçmez de, Yunus Emre’nin sadece Türk insanında değil, onu bilen herkesin gönlünde yer ettiğini, O’nun o derin gönül dünyasınının salonu dolduran herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise, Türk toplumu olarak dilimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi korumanın önemine vurgu yaptı. Yunus Emre Anadolu‘nun ruhu olduğunu söyleyen Erciyes şöyle devam etti: „Sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, adalet gibi Yunus Emre’nin şiirlerinde işlenen bu temalar, bu kültürün, bu duygunun Anadolu‘daki bu değerlerin bir yansımasıdır. Sizin bu değerli çalışmanızla Anadolu kültürünü bu gece burada yansıtmış oluyoruz. Köln’ün bu çok kültürlü yapısına biz de kendi değerlerimizi sunmuş oluyoruz“ dedi.

Konuşmaların ardından „Yunus Emre Özel Konseri“ adı altında düzenlenen konserde, sözlerin tamamı Yunus Emre’ye ait olan, ilahi, şarkı ve türkülerden oluşan 22 eser seslendirildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Dortmund’da Trabzon Meydanı

Posted by - 13. Mai 2019 0
Almanya’nın Dortmund kentindeki bir alana „Trabzon Meydanı“ ismi verildi. Trabzon Meydanı’nın açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve…