Alman tabutları sokakta yapılan eylemde sergilendi

375 0

Almanya’nın Köln kentinde aktivist Bilgili Üretmen tarafından hazırlanan Alman bayraklı ve Alman askerlerinin fotoğraflarının yer aldığı tabutlar şehir merkezinde sergilendi.

Eylemle Almanların şehit haberleriyle üzülen Türkleri anlamasını amaçladığını belirten Üretmen „Alman medyası halka burada maalesef PKK’yı terör örgütü olarak tanıtmıyor. Buranın halkı bizim terör saldırıları karşısında ne yaşadığımızı maalesef anlamıyor. Şehit haberlerini göstermiyorlar, yaptıkları terör eylemlerini göstermiyorlar. Bunlar DAEŞ’e karşı savaştı bunlar iyi terörist imajı veriyorlar. Terörün iyisi kötüsü olmaz.“ şeklinde konuştu.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Almanlara afiş dağıtıp terör örgütünün kanlı eylemlerini anlattıklarına değinen Üretmen, ’’Almanlara bugün burada gördüğünüz tabutlar boş ancak bizim Türkiye’de tabutlarımız gerçek diyoruz. Mecbur kaldığımız operasyonu anlamalarını istiyoruz. Polisi denemek ve halkın bizimle empati kurması için için DAEŞ bayrağına benzer bir beze menemen tarifi yazarak eylem yapmaya kalktım yasakladılar. Ancak aynı polis birkaç kilometre ileride PKK terör örgütüne gösteri izni verdiler ve paçavralarını salladılar. Bu çifte standartı kınıyoruz. PKK’yı terör örgütü olarak göstermeyen Alman medyasını protesto ediyoruz.“ dedi.

Sembolik olarak hazırlanan tabutlar çevredeki insanlarında ilgisini çekti. Almanya’nın Dortmund kentinde yaşayan Üretmen daha öncede dikkat çeken eylemler gerçekleştirmişti.

Related Post

Sachsenheim’da göçün 60. yılına özel sergi

Posted by - 26. Dezember 2021 0
Almanya ile Türkiye arasındaki İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yılında Baden-Württemberg Eyaleti’ne bağlı Sachsenheim şehrinde, belediye ve cami işbirliğinde sergi açıldı.…