Cami rehberleri törenle sertifikalarını aldı

367 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nde “Cami Rehberleri Sertifika” programı düzenlendi. Program çerçevesinde eğitim gören 22 gönüllü cami rehberi törenle sertifikasını aldı.

Avrupa’nın gözdesi haline gelen Köln DİTİB Merkez Camii, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın her yerinden gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Ziyaretçilere İslam dinini ve cami müştemilatını tanıtmak amacıyla kursa tabi tutulan 22 gönüllü rehber adayı, 7 haftalık teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamladı.

“Cami Rehberleri Sertifika” programı ile ilgili açıklama yapan Moschee-Forum Direktörü Murat Şahinarslan, yılda 30 bini aşkın ziyaretçinin talebine mevcut üç ilahiyatçı cami rehberi ile cevap vermeye çalıştıklarını, artan bu talebi cami rehberliği yetiştirme programıyla karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Köln’ün tarihi ve dini turizm açısından önemli bir şehir olduğunu belirten Şahinarslan, “Moschee-Forum olarak Türkçe ve Almanca dillerinin yanında, belirli günlerde İngilizce ve Arapça dillerinde taleplere cevap vermiş olacağız.“ ifadesini kullandı.

Gelecekte çokdilli rehber sayısını arttıracaklarını ifade eden Şahinarslan, „Camilerimizde kaliteli ve nitelikli din hizmetleri sunabilmek üzere ilerleyen dönemlerde Almanca, Türkçe ve kısmen diğer dillere hakim 200’e yakın din görevlileri arasından cami rehberliği eğitmenlerini yetiştirmek üzere eğitime alacağız. Böylece Almanya’nın her bir bölgesinde cami rehberliği eğitmenleri ile DİTİB camilerinde rehberlik hizmetlerini sunmuş olacağız.“ dedi.

Köln DİTİB Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle rehberlere sertifikaları takdim edildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

ABD’de vaka sayısı 100 bini geçti

Posted by - 27. März 2020 0
Amerika Birleşik Devletleri’nde vaka sayısı 100 bini aşarken, korona virüsten ölenlerin sayısı ise 550’yi geçti. Özellikle New York en çok…

DİTİB, hain ve vahşi eylemleri lanetledi

Posted by - 15. März 2019 0
DDiyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Yeni Zelanda’da ibadet hâlindeki Müslümanları hedef alan terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. DİTİB,…