Almanya’daki Türklerden yardıma muhtaçlara ve sağlık çalışanlarına ziyaret

532 0

Almanya’nın bir çok bölgesinde Türkler yardıma muhtaç olan insanların ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda kurumlara ve sağlık çalışanlarınada destek ziyaretleri yapıyor.
Almanya’nın Wuppertal kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cami dernekleri korona virüse karşı özveri ile çalışan sağlık çalışanları başta olmak üzere çeşitli kurumlara moral ve teşekkür ziyaretinde bulundu. Korona virüs tehdidine karşı sağlık personelinin özverili çalıştıklarını belirten Kuzey Ren Vestfalya DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, “Koronavirüsü salgını ile mücadelede özellikle hastane, eczane gibi sağlık sektöründe çalışanlar, bunun yanında otobüs şoförleri, polis, itfaiye çalışanları belki en son evde kalması gereken gruplar olacaklar. Bu süreçte bizlere de büyük görevler düştüğünü ifade ettik. Bizler için gece gündüz çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz“ şeklinde konuştu.
Ayrıca Duisburg DİTİB Yıldırım Beyazıd Camii Başkanı Yaşar Durmuş, yaklaşık bir haftadır yaşlı ve hastalara dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunarak, ihtiyaçları olanların alışverişlerini yapıp, ilaçlarını temin ediyor.

Müslüman gençler yardım ediyor
Almanya’nın bir çok bölgesinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatına bağlı cami dernekleri ve gençlik teşkilatları 60 yaş üstündeki yaşlıların market alışverişini yaparak evlerine teslim ediyor.

IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Ünal Ünalan, ’Komşuya El Uzat’ adlı proje kapsamında yardımların yapıldığına değinerek, “İhtiyaç duyan büyüklerimize destek sağlamamız gerekiyor“ dedi. Ünalan, “Hem virüsün yayılmasına engel olmak hemde yalnız yaşayan yaşlılara yiyecek ve ilaç temini için toplumsal sorumluluklarımızı erine getirmeliyiz“ şeklinde konuştu.

Related Post